Interpretul Mihai Constantinescu vorbeste despre dragostea sa pentru necuvantatoare si comenteaza celebrul incident cu cetateanul japonez muscat de caine. Sincer sa fiu, iubesc animalele intr-un mod usor exagerat. Daca exagerat este sa ai grija
Interpretul Mihai Constantinescu vorbeste despre dragostea sa pentru necuvantatoare si comenteaza celebrul incident cu
cetateanul japonez muscat de caine.

Sincer sa fiu, iubesc animalele intr-un mod usor exagerat. Daca exagerat este sa ai grija de el, sa-i dai de mancare si sa crezi ca aceasta fiinta nevinovata si incapabila sa-ti vorbeasca reprezinta un mare bine pe care putem sa-l avem langa noi. Este un pacat ca oamenii au facut in asa fel incat aceste fiinte s-au inmultit mai mult decat e cazul. Ele vin in aceasta viata si nu fac decat un singur lucru, se reproduc. Si atat timp cat nu fac nimic altceva decat sa respecte legea naturii, nu inteleg de ce noi nu respectam acest lucru. Ele nu au nici un fel de vina si trebuie sa le protejam. Sunt de acord si in anumite zone sunt deja multi, dar cred ca toata chestiunea se poate rezolva cu mult tact, decenta si mult respect vizavi de viata. Asta vreau sa spun, sa respectam viata, pentru ca noi oamenii care facem rautati nu suntem capabili sa dam viata. Si daca nu suntem capabili sa dam viata trebuie sa fim atenti cui i-o luam. Ei sunt singurii nostri prieteni adevarati si buni, care si atunci cand ramanem foarte singuri nu ne parasesc. Mi se pare un lucru mai mult decat minunat.
REGRETABIL. Sa nu uitam ca facem ceva ce nu ar trebui, 2006 este anul Cainelui si intr-un an al cainelui ar trebui sa avem respect. E regretabil faptul ca o persoana si-a pierdut viata, dar convingerea mea si a mai multor persoane de la multe societati de protectia animalelor este ca acel caine care l-a muscat pe cetateanul japonez nu ar fi un maidanez. Sunt convins ca un maidanez nu stie sa muste din acea parte a piciorului, in asa fel incat sa poata sectiona artera femurala. Am impresia ca este asa un fel de facatura si este pacat sa-i omoram acum pe toti, la un loc. Puteau fi castrati, s-ar fi imputinat de la sine. Iar cei care intr-adevar erau bolnavi, irecuperabili ar fi putut fi eutanasiati. Eu cred ca inca exista oameni care stiu ca trebuie sa-i aparam si sa nu facem multe rele, pentru ca toate se vor intoarce impotriva noastra. Sper ca inca mai exista bunatate si decenta vizavi de ceea ce ne inconjoara. Daca nu mai respectam nimic suntem pierduti. (Loreta Popa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.