Scriitorul Mircea Cartarescu a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu Ordinul ""Meritul Cultural"" in grad de Mare Ofiter, categoria A ""Literatura"", la propunerea ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu. Potrivit unui decret
Scriitorul Mircea Cartarescu a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu Ordinul ""Meritul Cultural"" in grad de Mare Ofiter, categoria A ""Literatura"", la propunerea ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Potrivit unui decret publicat in Monitorul Oficial, Mircea Cartarescu a fost decorat ""pentru talentul remarcabil care a ridicat valoarea literaturii romane contemporane, pentru spiritul managerial dovedit (...)"". Potrivit ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, a contat in principal cariera de romancier si publicist a lui Cartarescu. ""L-am propus pe domnul Cartarescu in primul rand pentru ca este una dintre personalitatile care a criticat vehement calitatea mea de ministru. Lasand gluma la o parte, l-am propus pentru ca este un scriitor remarcabil.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.