Cand eram elev in ultima clasa de liceu, mergeam ""cu scoala"" la bordel. Ne strangeam aproape toti baietii din clasa si mergeam undeva in spatele fostului hotel Modern. Fiind grup organizat, primeam o reducere si ajungeam sa platim cam cat erau bani

Cand eram elev in ultima clasa de liceu, mergeam ""cu scoala"" la bordel. Ne strangeam aproape toti baietii din clasa si mergeam undeva in spatele fostului hotel Modern. Fiind grup organizat, primeam o reducere si ajungeam sa platim cam cat erau banii de sandvis primiti de la parinti. De atunci s-a dus o poala de ani. Bordelul a ramas acelasi.

Pe Calea Mosilor, la numerele 134-136, se afla, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, Hanul Solacolu, un loc unde trageau negustori bogati, conspiratori internationali precum revolutionarul bulgar Liuben Caravelov (exista si o placa memoriala tocita care aminteste de el), curtezane de lux si escroci cu staif. De mai bine de 15 ani, aici poti face sex intre gunoaie.
Curtea miracolelor sordide
Dupa un incendiu in timpul celui de-al doilea razboi, cladirea s-a depreciat. Ultimii locatari mai de Doamne-ajuta au plecat cu putin inainte de 1989 cand maretul carmaci voia sa rada toata zona si sa tranteasca bloace pentru ""oamenii muncii"". Atunci s-au aciuat niste domni tigani care au fost unii dintre pionierii negotului cu curve din Bucurestiul post-comunist. Zilnic, spectacolul e cam acelasi: o pasta de militari in termen (din ce in ce mai putini), muncitori din constructii, baieti de cartier, elevi si studenti saraci, pensionari libidinosi negociaza cu combinatorii si apoi intra pe sub boltele prin care treceau cu multa vreme in urma calesti. Dupa bolta urmeaza un fel de curte plina de mirosuri pestilentiale, rufe care odata uscate devin brusc murdare, cadavre de caini si pisici sau gunoaie pur si simplu. La parter sunt ""camerele pentru amor"" niste chicinete cu ""usile"" facute din bucati de placaj sau cartoane. In interior dai peste o dormeza desfundata, eventual, in camerele de lux, peste un resou improvizat. La etaj sunt depozitate gunoaie pur si simplu. In curte se intampla totusi miracole. Unii dintre clienti reusesc sa finalizeze cu brio in peisajul acesta, ajutandu-se de fete ori prea tinere ori prea batrane, dar toate destul de urate. Preturile sunt de 500 de lei noi pentru cine intreaba, dar se poate ajunge, dupa negocieri acerbe si la 100 pentru cine cumpara.
Madona si alte personaje
Cea mai spectaculoasa producatoare de pe Mosilor e, de departe, Madona. Are vreo 40 de ani batuti pe muchie, raspunde la numele de Mariana Stefan si aduce cu un lemurian superior. Am prins-o in activitate si eu, cand eram in liceu. Face orice cu mult patos, de unde am tras concluzia ca e nimfomana pe bune. Pentru rafinati, face si ""matochismu"" (are, de nu se stie unde, un bici de carutas), la o adica nu se da in laturi nici de la ""sauri cu lesbience"". E o veterana a Sectiei 8 de Politie unde a ajuns de multe ori, fiindca ""ieste seri cu ghinion, vine raza, te ia jepu, iti arde amenda"". Pana aici pare doar o patachina care pune ceva mai mult suflet in munca. E foarte spectaculoasa, insa, fiindca este cea mai infocata fana a starului american al carui nume l-a imprumutat. Si-a tatuat rudimentar, ca la parnaie, pe mai multe zone ale corpului, Madonna (corect, cu doi de n) ba chiar, pe burta ""La Isla Bonita"" (trebuie sa fi fost extrem de dureros). Se tunde dupa cum vede ca are frizura in clipuri, tiza ei. Cea mai mare avere pe care o poseda este un geamantan imens, burdusit cu postere, taieturi din ziar, CD, casete, ba chiar si DVD-uri pe care nu are unde sa le asculte, toate cu Madonna. Un amic mi-a povestit ca a fost servit gratis, o noapte-ntreaga, de catre curva noastra pentru doua tricouri cu italo-americanca la fel de trecuta ca si clona ei romaneasca.
In ciuda rulajului de personal de la bordel, unii cetateni sunt incotopeniti de ani si ani in combinatie. Iorgu Alamaru, un fel de staroste al locului, pretinde ca mai tare decat el a fost ""numa raposatu Cornica"", aluzie fina la King Ragalie, fost gunoier si proxenet de inalta performanta, decedat dupa ce l-a impuscat cu o arma de vanatoare sotia care se simtea inselata.
Nicu Boldeanu e foarte mandru ca e tigan florar, dintr-o specie nobila. De altfel, are zece clase si spre deosebire de alti pesti, vorbeste ales cu clientii: ""Domnua€™, am o piesa speciala pentru matale, care esti om finut, intelectual. Acu am cumparat-o de la tara, proaspata ca persica.""
Bun pentru campanie electorala
Din cand in cand, politia mai descinde pe Calea Mosilor. Se mai constata ca o fata a fost sechestrata, ca exista minore care se prostitueaza. Unele fete sunt amendate, altele sunt trimise spre localitatile de bastina, de unde se intorc in cateva zile. In timpul ultimelor trei campanii electorale de la locale, mai multi candidati la Primaria Sectorului 2, inclusiv fostul si actualul ales al neamului, Neculai Ontanu, au trecut cu alai de ziaristi pe Mosilor Vechi. Au promis ca ""vor asana moral zona"", ca-i vor alunga pe cei care stau fara forme legale, ba chiar ca vor ""reabilita cladirea"", care de altfel, e monument istoric cu acte-n regula. Pana acum nu s-a intamplat nimic. Bordelul functioneaza nederanjant, la fel de jegos, etern ca piramidele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.