Omul de afaceri Ovidiu Tender, inculpat in dosarul RAFO, a obtinut sambata la Tribunal o amanare de doua zile a judecarii cererii de arestare a lui, formulata vineri de Parchetul Instantei Supreme. Fara avocati, Ovidiu Tender s-a dus la Tribunal
Omul de afaceri Ovidiu Tender, inculpat in dosarul RAFO, a obtinut sambata la Tribunal o amanare de doua zile a judecarii cererii de arestare a lui, formulata vineri de Parchetul Instantei Supreme.


Fara avocati, Ovidiu Tender s-a dus la Tribunal cu o ora mai devreme. Inca de la sosirea la sediul instantei, Tender a spus ca aparatorii lui sunt plecati din tara, motiv pentru care va cere amanarea judecarii, iar daca nu va obtine un termen, atunci se va apara singur. Omul de afaceri a declarat ca nu stie de ce s-a cerut arestarea lui, sustinand ca este nevinovat pentru toate acuzatiile care i se aduc. El a subliniat ca nu a incercat sa influenteze ori sa corupa ""pe nici unul dintre cei doi experti din dosarul RAFO"".
In asteptarea inceperii procesului, omul de afaceri a fumat, a stat de vorba cu reprezentantii mass-media, s-a consultat cu prietenii care-l insoteau. Dezbaterile au inceput cu o intarziere de 43 de minute, deoarece judecarea dosarului programat inaintea cazului Tender s-a prelungit mai mult decat era prevazut. La Tender, sedinta a fost de sapte minute. ""Le-am spus judecatorilor ca sunt lipsit de aparare si am cerut un termen. Mi-au dat timp pana luni, la ora 14:00"", ne-a declarat omul de afaceri. Raspunzand unei intrebari, Ovidiu Tender a subliniat: ""Spre deosebire de Patriciu, mie mi-au dat un termen mai scurt de judecata. Mai am doua zile"". Intr-adevar, in cazul Dinu Patriciu, tot pentru pregatirea apararii, Tribunalul Bucuresti a dat initial un termen de doua saptamani, scurtat apoi la o saptamana, la solicitarea expresa a Parchetului Instantei Supreme.
Tender a fost cercetat in stare de libertate sub acuzatiile de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Procurorii au cerut vineri inlocuirea obligarii lui de a nu parasi localitatea cu arestarea preventiva, pe motiv ca omul de afaceri ar fi incercat cu 100.000 de euro sa deturneze ancheta in favoarea lui.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.