Ovidiu Musetescu (foto), fostul sef al APAPS, a declarat ieri, dupa audierea sa ca martor in cazul ordonantei 118/2003 privind conversia unor datorii ale Petromidia, ca acest act normativ a fost benefic.

El a precizat ca emiterea actului normativ a impiedicat inchiderea Petromidiei, fapt care ar fi dus la concedierea multor oameni.
Intrebat de ziaristi daca privatizarea Petromidia a fost legala, Musetescu a declarat: ""A fost absolut legala, privatizarea nu am facut-o noi,
s-a facut in anul 2000, eu am lucrat pe post privatizare foarte mult. A fost un contract dificil, societatea a fost preluata intr-un moment dificil, cu mari datorii. Dupa parerea mea, din punct de vedere al obligatiilor asumate prin contractul de vanzare-cumparare, nu avem ce reprosa cumparatorului"". Ordonanta 118/2003 prevede transformarea in obligatiuni a restantelor bugetare ale Rompetrol existente la data de 30 septembrie 2003. Actul normativ a fost emis de Guvern in octombrie 2003 si a stabilit stingerea datoriei istorice la buget a rafinariei Petromidia, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati, prin emiterea de obligatiuni cu maturitate de sapte ani. (Miruna Pasa, Magda Colgiu)