Daca doriti sa aflati ce haine se poarta in aceasta primavara si vara sau sa cumparati mici cadouri pentru
1 sau 8 martie, nu ocoliti Romexpo. Pana duminica, aici se desfasoara targul Modexpo, unde 120 de firme vand haine, incaltaminte si parfumuri la preturi
de producator.

Compleuri moderne la preturi de 899.000 de lei vechi, costume barbatesti intre 1.300.000 si 2.200.000 de lei vechi, pantaloni si fuste din stofa la 300.000 de lei, pantofi din piele pe alese la 1.200.000 de lei vechi, genti sport de diferite feluri din piele la 1.700.000 de lei vechi. Parfumuri originale frantuzesti la preturi intre 200.000 si 650.000 de lei vechi. Acestea sunt preturile la care gasiti lucruri la Modexpo, expozitie de moda deschisa la Romexpo pana duminica, 26 februarie, ora 18:00.
In aceasta primavara tinuta la moda va fi compleul format din pantaloni trei sferturi si jacheta scurta cu doua randuri de nasturi, spune Liliana Turoiu Udrea, presedintele Asociatiei de Moda si Design din Romania. Ea adauga ca in voga pentru acest compleu sunt dungile alb-negru, alb-albastru cu accente de rosu. ""Nasturii sau epoletii pot fi rosii"", adauga Turoiu Udrea. De asemenea, se poarta bluzele din sifon, matase sau bumbac cu textura creponata cu aplicatii de volane inspirate din stilul victorian, care sunt asortate cu fuste pana la genunchi cu volum mare, cu aplicatii de dantele din diferite texturi si latimi, la granita cu stilul etno.
VARA IN ALB CURAT. In aceasta vara se poarta albul curat, spune Liliana Turoiu Udrea. Ea precizeaza ca majoritatea creatorilor propune ca materiale bumbacul, matasea sau sifonul de culoare alba. Si accesoriile, curelele, pantofii, gentile vor fi tot albe. Revin rochiile in culori galben, orange, verde sau albastru, cu inflorituri mari sau buline de culori vii, acide.
ACCESORII COLORATE. Producatorii de pantofi si genti spun ca vand din ce in ce mai putine produse de culoare neagra. ""Se cauta rosul, galbenul, verdele"", spun ei. Nici pantofii cu varfuri ascutite si tocuri subtiri nu se mai poarta, decat la petreceri. In schimb, au revenit boturile rotunde sau patrate si tocurile mai groase sau conice.