Moda mini merge si pe piata laptopurilor. Proiectate de asiatici, aceste modele stau prost la capitolul baterie si confort in timpul utilizarii. Fara sa intre in categoria foarte subtire (slim), asa cum vedem pe la unele telefoane mobile, exista

Moda mini merge si pe piata laptopurilor. Proiectate de asiatici, aceste modele stau prost la capitolul baterie si confort in timpul utilizarii.

Fara sa intre in categoria foarte subtire (slim), asa cum vedem pe la unele telefoane mobile, exista si modele de laptop care au trecut la dieta. Mai nou se poarta si moda ""Laptop-poseta"", cum au denumit americanii doua tipuri de laptop. Este vorba de Flybook, produs se taiwanezii de la Dialogue Technology (care poate fi folosit si ca telefon), si Lifebook P1500, produs de Fujitsu. Fiecare model are display de 8,9 inci si cantareste in jur 1.300 de grame. Lifebook are slot pentru card SD (folosit la camere digitale), dar si senzor biometric care identifica amprenta digitala. Pretul minim: 1.400 de dolari. In ceea ce priveste Flybook, acesta are bluetooth si antena GPS. Daca vrei sa-l folosesti pe post de telefon, are loc pentru cartela SIM. Pretul, intre 2.490 si 3.000 de dolari. Faptul ca sunt atat de mici se resimte si in alta parte. Atunci cand vrei sa scrii, te vei simti destul de incomodat uitandu-te la monitor, iar tastatura iti aduce aminte de un Comunicator. Iar in ceea ce priveste bateria, lithium-ion, tine maximum trei ore.
DOUA PROCESOARE. Pentru piata romaneasca, zilele trecute s-a lansat noua tehnologie mobila Intel Centrino Duo pentru notebook-uri. Cu aceasta ocazie, Acer, Prestigio, Asus si Lenovo au prezentat cele mai noi modele de notebook-uri pe care le vor comercializa in tara noastra. Noua platforma mobila a Intel se bazeaza pe procesoarele dual-core, create cu ajutorul tehnologiei de fabricare pe 65 de nanometri.

CITITOR DE AMPRENTE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.