Calificate in optimile Cupei UEFA, Steaua si Rapid au reusit sa obtina pentru Romania dreptul de a alinia doua echipe in sezonul urmator al preliminariilor Ligii Campionilor.

Pe langa repararea imaginii sifonate a fotbalului romanesc, beneficiile parcursului foarte bun al celor doua echipe romanesti se vor resimti in editia urmatoare a cupelor continentale.
SALT. In clasamentul coeficientilor de tara din ultimii cinci ani, Romania se afla momentan pe locul 12 si, la finalul acestui sezon, nu va putea cadea mai jos de locul 14, penultimul care permite inscrierea a doua echipe in cea mai importanta competitie europeana a cluburilor. De asemenea, in Cupa UEFA, Romania va fi reprezentata de castigatoarea Cupei si de formatia care se va clasa pe locul trei in Divizia A, ambele formatii urmand a intra in competitie la startul turului doi preliminar. In schimb, dupa infrangerea suferita de Steaua, tara noastra a pierdut prima pozitie in ierarhia coeficientilor din ultimul an, fiind depasita de Italia.

INVERSUNARE. Steaua si Heerenveen s-au anulat una pe cealalta, olandezii profitAnd