Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a cerut ieri sprijinul Garzii Civile spaniole pentru prinderea si aducerea in fata justitiei romane a gruparilor interlope care actioneaza in Spania. Cea mai importanta dintre aceste grupari e
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a cerut ieri sprijinul Garzii Civile spaniole pentru prinderea si aducerea in fata justitiei romane a gruparilor interlope care actioneaza in Spania.

Cea mai importanta dintre aceste grupari este ""Clanul Clamparu"", a precizat ministrul. Blaga a mai spus ca gruparile mafiote ""afecteaza grav imaginea Romaniei si a cetatenilor romani care muncesc cinstit in Spania"".
INGRIJORARE. Directorul general al Garzii Civile spaniole, Carlos Gomez Aruche, a aratat ca grupurile de romani implicate in crima organizata sunt o preocupare importanta si pentru Ministerul spaniol de Interne. Desi a precizat ca ""migratia legala este o bogatie pentru Spania, iar muncitorii romani au usile deschise in aceasta tara"", oficialul spaniol s-a aratat ingrijorat de fenomenul migratiei ilegale, asociat cu crima organizata. In cadrul uneia dintre sedintele CSM, presedintele Traian Basescu a invocat cazul Clamparu, in care au fost primite ""trei sesizari extrem de severe"" de la state UE, conform unor surse judiciare. Trimis in judecata in lipsa si dat in urmarire internationala, Clamparu este acuzat de initiere si constituire a unui grup criminal organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave, precum si de proxenetism. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.