Chiar daca au zapada, locuitorii din Borsa spun ca iarna nu a venit inca la ei. In statiunea maramureseana nu a mai nins serios de la Anul Nou, dar localnicii asteapta ca in zilele care urmeaza sa aiba parte de ninsori abundente, care sa imbunatateas

Chiar daca au zapada, locuitorii din Borsa spun ca iarna nu a venit inca la ei. In statiunea maramureseana nu a mai nins serios de la Anul Nou, dar localnicii asteapta ca in zilele care urmeaza sa aiba parte de ninsori abundente, care sa imbunatateasca starea partiilor.

Stati linistiti! Chiar daca la Bucuresti, Timisoara, Craiova, Constanta sau oricare alt oras din tara primavara ne face cu ochiul, la munte iarna nu da semne de disparitie. Mercurul din termometre valseaza in jurul valorii de 0 grade Celsius, iar in zonele inalte ninsorile inca mai persista. Aceasta situatie este valabila si la Borsa.
IEFTIN. Statiunea maramureseana aflata in Muntii Rodnei este cautata de schiorii din partea de nord a tarii, vedeta locului fiind partia Poiana Stiol, cu o lungime de 1.600 de metri. Ca sa ajungi la pista trebuie mai intai sa gasesti Complexul Turistic Borsa, situat cu zece kilometri inainte de intrarea in oras, pe drumul care vine de la Vatra Dornei.
INEDIT. Partia Poiana Stiol este deservita de un telescaun. Statia de jos este ingradita intr-un mod original. Gheorghe Malec, proprietarul instalatiei, a construit un gard in care a inlocuit ulucile cu schiuri vechi. Costul unei calatorii care dureaza 17 minute este de 8 RON, iar cine vrea un abonament de o zi trebuie sa scoata din buzunar 70 RON. Acesta poate fi folosit si la teleschiul de pe partia Varful Stiol, care in aceste zile se prezinta in conditii excelente. ""La noi inca nu a venit iarna, desi stratul de zapada masoara 40 de centimetri. Pe partia Stiol a inceput sa se topeasca zapada in partea de jos, dar asteptam sa ninga in aceste zile si totul o sa revina la normal"", a declarat Gheorghe Malec, proprietarul telescaunului Borsa.

CONTACT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.