Persoanele care au un numar mai mare de globule albe in sange prezinta un risc crescut de cancer, sustine un studiu recent realizat de un grup de specialisti de la Universitatea din Singapore. Stiintific, globulele albe sunt cunoscute sub numele d

Persoanele care au un numar mai mare de globule albe in sange prezinta un risc crescut de cancer, sustine un studiu recent realizat de un grup de specialisti de la Universitatea din Singapore.

Stiintific, globulele albe sunt cunoscute sub numele de leucocite si sunt celule sanguine. Citoplasma acestor celule nu contine hemoglobina. Globulele albe sunt mai mari si mai putine ca numar comparativ cu globulele rosii. Din categoria globulelor albe, un rol deosebit il au limfocitele, celule ale sistemului imunitar insarcinate cu misiunea de a apara organismul in cazul in care este ""atacat"" de diferiti factori.
Din 1992, doctorul Anoop Shankar, de la Universitatea din Singapore, a monitorizat 3.189 de persoane cu varste intre 49 si 84 de ani. La inceputul monitorizarii nici una dintre persoane nu suferea de cancer. Doctorul Anoop Shankar a fost interesat sa stabileasca legatura dintre numarul de globule albe si decesul provocat de cancer.
MODIFICARI. Procesul de inflamare este implicat in dezvoltarea cancerului. Iar inflamarea este asociata cu cresterea numarului de globule albe in sange. Cand numarul globulelor albe este depasit, persoana respectiva fie prezinta o reactie alergica, fie o infectie.
Rezultatele studiului coordonat de doctorul Shankar nu s-au lasat asteptate. Astfel, el a ajuns la concluzia ca o prezenta in exces a globulelor albe in sange este asociata cu un risc major de mortalitate prin cancer. La persoanele care aveau mai multe globule albe, comparativ cu persoanele care se incadrau in limitele normale, s-a inregistrat un risc de peste 73% de deces cauzat de cancer.
Potrivit doctorului Anoop Shankar, globulele albe indica intr-o mare masura o inflamatie si, de asemenea, pericolul unui neoplasm.
DEFINITIE. Sangele este un lichid organic pus in miscare de inima. El circula prin toate arterele, venele si capilarele. Sangele este compus din plasma, globule albe (leucocite), globule rosii (eritrocite) si plachete (trombocite). Leucocitele - globule albe - au ca principala misiune distrugerea bacteriilor, ciupercilor si virusurilor. De asemenea, ele transforma substantele toxice, care pot aparea in cursul unei reactii alergice sau a unor leziuni celulare, in substante inofensive.

ANALIZE PERIODICE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.