Irina Jianu este invinuita si ea in dosarul Zambaccian. Am incercat sa stam de vorba cu fostul sef al Inspectoratului de Stat pentru Constructii la el
acasa, in celebrul
cartier de vile de la Luncani, din Bacau.

Acolo si-au inaltat adevarate palate somptuoase toti potentatii fostei puteri, dar si medici sau avocati cu dare de mana din Bacau.
BOGATIE. Cartierul de vile de la Luncani reprezenta un fel de barometru al potentei financiare si al influentei de care se bucurau proprietarii caselor respective. Cartierul a luat fiinta prin anii a€™90 si tot acolo si-au construit vile Sergiu Sechelariu si Irina Jianu. In aceeasi curte, pe un domeniu de cateva hectare, cu paza si celula fotoelectrica la poarta se inalta doua palate in miniatura. Unul este al Irinei Jianu, iar celalalt, al lui Sergiu Sechelariu. Un paznic ne intreaba amabil cu cine dorim sa stam de vorba si, dupa ce se convinge ca nu am stabilit vreo intalnire cu Irina Jianu, ne cere sa asteptam pana o anunta de prezenta noastra. ""Sunteti ziaristi, nu?"", intreaba el de dupa poarta, ca sa stie pe cine sa anunte. A revenit dupa un timp si ne-a rugat sa asteptam putin, ca va veni cineva din casa sa stea de vorba cu noi. Peste catva timp s-a apropiat de noi un barbat care folosea pe post de baston un bat de schi. Cu ochelari fumurii la ochi, el s-a prezentat a fi domnul Jianu si a inceput sa ne povesteasca despre visul sau de a deveni ziarist si despre faptul ca Irina tocmai a plecat spre Bacau.
RACEALA. ""Cred ca
v-ati intalnit pe drum cu ea, era intr-un Logan, ca atata
i-a mai ramas de pe urma Conimpulsului"", a spus barbatul. Mentionand mereu sa nu cumva sa folosim reportofoanele. Ne-a vorbit frumos despre sotie, despre un film cu Gian Maria Volonte si despre faptul ca ""Irina a plecat la Bucuresti sa munceasca pentru tara. Nu stiu ce-a facut Miron Mitrea ca ministru, dar ea, ca subordonata a lui, a facut multe pentru multa lume. A ajuns acolo pe munca si pe numele ei, pentru ca ea a crescut pe santier si acolo si-a facut nume de specialist. Nu-i datoreaza lui Sergiu plecarea ei la Bucuresti si nici nu se poate pune aceasta numire pe seama prieteniei ei cu Dana Nastase. Ea a devenit foarte buna prietena cu doamna Nastase dupa ce-a ajuns la Inspectoratul pentru constructii. Eu nu stiu nimic despre Zambaccian, doar despre celebra colectie pot sa va povestesc"", ne-a mai spus barbatul. Intre timp, el a adus vorba partial si despre relatia cu Sergiu Sechelariu si a precizat ca fostul sef al Irinei Jianu de la Ministerul Transporturilor nu a mai venit pe la vila sa din Luncani de aproape doi ani. ""El si Irina
s-au racit de mai multa vreme, dar nu inteleg de ce nu mai vine pe aici. Irina a plecat de la Conimpuls dupa ce i s-a spus ca nu mai are ce cauta acolo, ca nu mai are actiuni, pentru ca din cauza ei a plecat de la Guvern. Nu-i corect ca dupa atata munca Irinei i se pun in spate lucruri urate"", a mai spus barbatul.

AFACERI SI ACTIONARI LA CONIMPULS