Regizor
Varsta: 75 de ani 1997 - 2001: Director general al Teatrului National Bucuresti Zeci de piese i-au fost distinse cu premii la festivaluri si concursuri sau pentru cel mai bun spectacol al stagiunii Spectacolul ""Idolul si Ion A
Regizor
Varsta: 75 de ani 1997 - 2001: Director general al Teatrului National Bucuresti Zeci de piese i-au fost distinse cu premii la festivaluri si concursuri sau pentru cel mai bun spectacol al stagiunii Spectacolul ""Idolul si Ion Anapoda"", de G.M. Zamfirescu, in regia maestrului Ion Cojar, iese oficial la rampa in aceasta seara, pe scena salii Atelier a Teatrului National din Bucuresti. Piesa, o capodopera a dramaturgiei romanesti, este o comedie amara despre cautarea fericirii, in care eroul isi construieste personalitatea prin iubire, delicatete si printr-o incredere neclintita in puritatea valorilor morale. In rolul principal este distribuit Dan Puric, cel care pune o ""amprenta optimista prin scoaterea in evidenta a credintei oarbe de recastigare a dreptului omenescului"", asa cum a afirmat regizorul. Alaturi de Dan Puric joaca Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu, Cesonia Postelnicu, Mimi Branescu, Irina Cojar, Afrodita Andone si Matei Alexandru. Spectacolul a mai fost jucat pe scena Nationalului bucurestean in urma cu 20 de ani, tot in regia lui Ion Cojar. Pentru premiera din aceasta seara, Jurnalul National il declara pe maestrul Ion Cojar ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.