Autoritatile de la Bucuresti pregatesc interzicerea pescuitului la sturioni in apele romanesti. Masura este menita, in viziunea guvernantilor, sa stopeze piata neagra a carnii si a icrelor negre de sturion. Decizia nu a fost inca facuta publica, da
Autoritatile de la Bucuresti pregatesc interzicerea pescuitului la sturioni in apele romanesti. Masura este menita, in viziunea guvernantilor, sa stopeze piata neagra a carnii si a icrelor negre de sturion.
Decizia nu a fost inca facuta publica, dar, potrivit unor surse din Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, anuntul urmeaza sa fie facut in urmatoarele saptamani. Decizia nu poate fi luata decat in urma unui ordin comun al ministerelor Agriculturii si Mediului. Un astfel de ordin, de prohibitie, nu poate fi dat decat in urma unui studiu stiintific efectuat anual de catre Institutul National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii.
CONTRADICTORIU. Interzicerea pescuitului la sturioni se face in conditiile in care conventia internationala CITES a eliberat deja cota de export si de captura pentru tara noastra. Intersant va fi ce se va intampla cu cei 300 de pescari specializati in captura de sturioni, existand suspiciuni ca acestia vor pescui in continuare, iar pestele va intra pe piata neagra. Mai mult decat atat, Bulgaria si Ucraina nu au vreo intentie de a opri pescuitul la sturioni.
Autoritatile de la Bucuresti vor trebui sa explice cum se va realiza protejarea speciei atata vreme cat in partea ucraineana se pescuieste industrial si doar cu plase monofilament. (Alexandru Nastase)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.