procurorul general al Romaniei Este doctor in Drept, specialitatea criminalistica Instructor militar de arte martiale Arestarea ziaristului Marian Garleanu, corespondent al cotidianului Romania libera, suspectat de detinere de documente secr

procurorul general al Romaniei

Este doctor in Drept, specialitatea criminalistica
Instructor militar de arte martiale

Arestarea ziaristului Marian Garleanu, corespondent al cotidianului Romania libera, suspectat de detinere de documente secrete si de transmiterea acestora catre alte persoane, a starnit numeroase polemici. Dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti hotarasera vineri seara arestarea preventiva pentru zece zile a ziaristului, judecatorii instantei supreme au decis sambata eliberarea lui. Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a afirmat ieri ca detinerea de documente clasificate secret de stat constituie infractiune, iar ca intr-o investigatie precum cea privind scurgerea de informatii nu se poate face distinctie intre persoane in raport de calitatea lor profesionala. Totodata, Botos a afirmat ca doreste sa initieze discutii intre procurori specializati si jurnalisti de investigatii, pentru ca acestia din urma sa nu mai fie atrasi in zone-capcana. Pentru ca atentia tuturor este indreptata spre felul in care justitia va stabili limitele in ceea ce priveste detinerea si folosirea acestui tip de informatii, Jurnalul National il declara pe procurorul general Ilie Botos ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.