Pe seful diplomatiei romane, Mihai Razvan Ungureanu, recent intors dintr-o vizita de doua zile la Chisinau, nu il nemultumeste numai evolutia negocierilor in dosarul transnistrean, ci, mai nou, si prea putinele intalniri cu oficialii albanezi.

""Intalnirile noastre sunt putine si nu reflecta interesele noastre comune"", iar ""schimburile comerciale sunt extrem de reduse"", a detaliat Ungureanu, dupa o intalnire cu omologul sau albanez, Besnik Mustafaj.
Mustafaj si Ungureanu au abordat si subiectul Kosovo, in conditiile in care au inceput negocierile directe intre sarbi si albanezii kosovari, la Viena, referitoare la viitorul statut al provinciei. Mustafaj a tiunt sa-si exprime speranta ca aceste negocieri se vor finaliza in timpul mandatului trimisului ONU in Kosovo, Marti Ahtisaari, adica pana in noiembrie, deoarece ""un proces lung poate degenera si nu este bine pentru stabilitatea regionala"". In schimb, Ungureanu a tinut sa sublinieze ca ""orice solutie va tine cont de faptul ca identificarea unui statut cere timp"".

RESTITUIRE