Brigada de Politie Rutiera a municipiului Bucuresti a identificat arterele de circulatie pe care s-au produs anul trecut cele mai grave evenimente rutiere. IERARHIE. Soseaua Mihai Bravu conduce detasat in topul strazilor cu cele mai multe accident
Brigada de Politie Rutiera a municipiului Bucuresti a identificat arterele de circulatie pe care s-au produs anul trecut cele mai grave evenimente rutiere.

IERARHIE. Soseaua Mihai Bravu conduce detasat in topul strazilor cu cele mai multe accidente grave avand un total de 110 accidente tragice, care au fost soldate cu sase morti, 32 de raniti grav si 94 usor. Locul doi este ocupat de Bulevardul Iuliu Maniu, cu 86 de accidente in care au murit patru persoane, 17 au fost ranite grav si 78 au suferit leziuni usoare. Soseaua Pantelimon, locul trei in ierarhia neagra, cu un total de 80 de accidente, soldate cu trei persoane decedate, 21 ranite grav si 65 cu leziuni usoare. Politistii de la Circulatie au mai constatat ca accidente grave au avut loc pe soselele Pantelimon si Colentina, pe Splaiul Independentei, soseaua Stefan cel Mare, Calea Grivitei, Bulevardul Basarabia, soseaua Oltenitei, soseaua Bucuresti-Ploiesti, Drumul Taberei si pe Bulevardul I.C. Bratianu.
CAUZE. Printre principalele cauze care au stat la baza producerii acestor accidente se numara traversarea neregulamentara a pietonilor, nerespectarea culorii rosii a semaforului de soferi si neacordarea prioritatii pentru pietoni. De asemenea, cresterea economica din ultimii ani a determinat o dezvoltare fara precedent a transporturilor rutiere de marfuri si calatori, fiind atins in Capitala un indice de monitorizare de aproximativ 430 de autovehicule la mia de locuitori, fata de 130 de autovehicule la mia de locuitori in restul teritoriului. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.