Planurile vechi ale Bucurestiului, istoria arterelor desenate inaintea primul razboi mondial, mai exact prin 1911, dosarele depuse pe Legea 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie
Planurile vechi ale Bucurestiului, istoria arterelor desenate inaintea primul razboi mondial, mai exact prin 1911, dosarele depuse pe Legea 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, zac in subsolul Primariei Capitalei.

DOCUMENTE. ""Avem aici Bucurestiul pe bucati, documentele sunt foarte importante. S-a auzit ca inainte de 1990, autoritatile de atunci au vrut sa le arda pentru ca fostii proprietari sa nu mai poata revendica averea confiscata"", ne-a povestit Rodica Constanta, referent in cadrul Municipalitatii. Numai ca pe cat de importanta este arhiva Primariei Capitalei, pe atat este de prost depozitata. Multe dosare sunt mucegaite, subsolul administratiei locale fiind inundat de fiecare data cand ploua abundent. Pe langa solutiile insalubre, functionarii au de fiecare data emotii atunci cand vor sa rasfoiasca un dosar. Tensiunea lor este crescuta brusc de aparitia rozatoarelor care se aciuiesc printre rafturile pline de hartii. ""Sunt si dosare rontaite de soricei. Am incercat sa scapam de ei, am dat cu otrava, dar degeaba"", ne-a spus Iulian Pascu, angajat al administratiei locale. Pentru ca lucreaza intr-un mediu ostil si rasfoiesc documente prafuite, mucegaite si roase de soricei, functionarii ar trebui sa primeasca macar spor de arhiva. In plus, conducerea Primariei Capitalei ar trebui sa gaseasca un spatiu civilizat pentru depozitarea documentelor importante ale Capitalei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.