Radu Ille s-a saturat sa-i dicteze cineva care nu are habar de muzica la ce piesa sa faca videoclip sau unde sa cante si unde nu. Asa ca si-a deschis propria casa de productie, Ille Records. Baimareanul Radu Ille si-a dorit dintotdeauna sa ajunga
Radu Ille s-a saturat sa-i dicteze cineva care nu are habar de muzica la ce piesa sa faca videoclip sau unde sa cante si unde nu. Asa ca si-a deschis propria casa de productie, Ille Records.

Baimareanul Radu Ille si-a dorit dintotdeauna sa ajunga artist. Pana sa castige o paine din muzica insa, a fost nevoit sa munceasca in mina, la Vulcan. Se credea scapat de nenorociri cand s-a mutat la Bucuresti, dar aici a dat de mizeria din lumea producatorilor muzicali. Cu patronul uneia dintre casele de discuri cu care a lucrat, Radu Baron, de la RBA, nu a terminat nici acum procesul pe care i l-a intentat pentru nerespectarea conditiilor contractuale. Nici cu Roton nu s-a impacat prea bine. Asa ca si-a stors portofelul si si-a facut propria casa de productie, Ille Records, la care va scoate luna viitoare cel de-al doilea album pe cont propriu.
AMENINTARI. De ""prieteni"" nu se plange. Nu acuza pe nimeni si incearca sa treaca peste neplacerile provocate de acestia. ""Mi-am gasit aracet pe parbrizul de la masina, tinctura de iod pe capota. Ma doare sufletul, ca numaa€™ io stiu cat am muncit la masina asta. Daa€™ ce am facut io, cui? Ma suna pe telefon, seara, cu numar necunoscut: «Ba, tu stii unde-i Cimitirul Ghencea?». Zic: «Da, ce-i acolo?». «Acolo o s-ajungi!».""
Este fericit ca a reusit sa puna pe picioare mica lui afacere. ""Ii munca, is bani, daa€™ merita"", spune Ille. Cati bani? ""N-am numarat, dar, mai mult decat banul pe care-l muncim, conteaza satisfactia ca e munca ta de la un cap la altua€™ si nu-si bate nimea€™ joc de ea."" Daca in plan de afaceri inca invata cum e sa fii investitor, in plan artistic Ille cauta sa-si creasca valoarea. De aceea, ia lectii de canto cu mezzo-soprana Claudia Maru-Hanghiuc, de la Teatrul de Opereta. ""Nu inseamna ca nu stiu sa cant. Caut sa ma perfectionez, sa-mi imbunatatesc respiratia, calitatile vocale. Ii un antrenament necesar. Iar cand sunt pe scena, parca o vad pe profesoara si incerc sa aplic tot ce m-a invatat ea.""
Putini sunt colegii de breasla din stilul etno pe care ii apreciaza. ""Din stilul etno-lautaresc, foarte mult imi plac Viorica si Ionita din Clejani. Cu capul plecat ar trebui sa vorbesc despre ei. Din etno-pop, Loredana. In etno-rock nu exista nimea€™ peste Zdob si Zdub, si ei tot de-ai nostri is, desi-s moldoveni. Astia-s singurii artisti din muzica etno cu care as colabora. Pentru mine, restul nu exista.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.