Frisca pusa in cafeaua pregatita trebuie lasata cateva minute. Ritmul de racire a cafelei va fi mai lent, dar cafeaua va avea un gust deosebit de placut. Cand grasimea din tigaie se aprinde cu flacara, se acopera rapid tigaia cu un capac, taindu-
Frisca pusa in cafeaua pregatita trebuie lasata cateva minute. Ritmul de racire a cafelei va fi mai lent, dar cafeaua va avea un gust deosebit de placut.
Cand grasimea din tigaie se aprinde cu flacara, se acopera rapid tigaia cu un capac, taindu-se astfel sursa de oxigen reprezentata de aerul inconjurator. In orice caz, nu aruncati apa si nici nu suflati in flacara.
Bucatile de friptura mari - curcan, pulpa de miel, gasca - se pun cu grasime si apa in cuptor, in tavi mari si se coc la foc mic, astfel incat caldura sa le cuprinda treptat, din toate partile. Altfel, crusta formata la suprafata ne induce in eroare, mijlocul fripturii fiind cel mai adesea crud.
Chiftelutele se prajesc mai repede la foc mic. La foc mare se formeaza la suprafata chiftelutelor un strat carbonizat, care, actionand ca un izolator termic, impiedica patrunderea caldurii in interior si carnea ramane cruda.
O lingurita cu unt sau cu galbenus proaspat ""ascuns"" in cana cu lapte fierbinte oferita copilului va aduce organismului acestuia mai multe elemente nutritive decat laptele crud.
Pentru ca spuma unui albus de ou sa creasca frumos si repede, se folosesc ustensile curate si bine zvantate. Daca se bate cu telul, miscarile vor fi ordonate si cu aceeasi intensitate.
Untul si margarina folosite pentru creme se freaca usor inmuiate daca nu pot fi taiate in cuburi mici. Operatia se face intr-un castron incalzit in prealabil.
Frunzele de leustean, marar sau telina se adauga dupa gust in toate preparatele, dar numai dupa ce acestea au fost luate de pe foc. Pentru ca savoarea lor sa fie mai bine imprumutata preparatului, vasul se acopera.
Pentru fierberea pestelui mare exista vase speciale, de forma alungita, pentru a nu-l fierbe in cantitati mari de apa in care se pierd multe dintre calitatile nutritive ale acestuia.
Cand folositi sfecla rosie cruda, dupa ce ati dat-o pe razatoare, nu uitati sa va spalati imediat pe maini, pentru a nu ramane cu mainile patate de rosu. Puteti orna cu ea salatele sau o puteti servi separat. Daca o amestecati cu restul legumelor, toate se vor inrosi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.