Cei care nu suporta aglomeratia pot schia in cursul saptamanii. La Azuga, partiile arata mult mai bine decat in week-end, zapada cazuta in ultimele zile acoperind gheata. Cine vrea sa schieze fara sa aiba parte de aglomeratie are o singura solutie

Cei care nu suporta aglomeratia pot schia in cursul saptamanii. La Azuga, partiile arata mult mai bine decat in week-end, zapada cazuta in ultimele zile acoperind gheata.

Cine vrea sa schieze fara sa aiba parte de aglomeratie are o singura solutie in Romania. Sa mearga pe partie in cursul saptamanii. Asta presupune fie un chiul de la serviciu sau scoala, fie un concediu de iarna.
ALEGERE. Una dintre statiunile cautate de schiori in cursul saptamanii este Azuga. Distanta mica fata de Capitala ii atrage pe bucuresteni spre partiile de pe muntele
Baiu. Zapada, cazuta in ultimele zile, a acoperit gheata care a fost pe partie la sfarsitul saptamanii trecute. Schiorii care au mers ieri la schi pe partia Sorica au avut o zi de vis. Chiar daca nu a fost deloc soare si in partea de sus vantul a viscolit cu putere, pista s-a prezentat in conditii bune. Cum te dadeai jos din telescaun te astepta o zapada afanata, cazuta peste noapte. Dupa ce ai ajuns in padure, ai loc de ""Cristiane"" pe saturate.
Cei care au partiile in administrare au batut zapada, astfel ca nimic nu iti mai sta in cale. In week-end e aglomeratie mare dar acum e liber. Sunt doar cativa turisti care profita de liniste. Aproape de sosire, lucrurile incep sa se schimbe. Zapada este mult mai afanata, semn ca ratracurile nu au ajuns si aici. In plus, sunt mult mai multe denivelari, lucru care nu le convine schiorilor care coboara in viteza. In partea de jos, numarul schiorilor de inmulteste, majoritatea fiind ""paltonari"" care mai mult stau tavaliti pe jos. Ii recunosti dupa blugii pe care ii poarta.
COORDONATE. Partia Sorica are o lungime de 2.100 de metri, fiind considerata una de nivel mediu. In afara de telescaun mai exista si un teleschi, care este folosit doar de incepatorii care abordeaza partea de jos.

SPECTACOL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.