Intr-o sesiune plenara care a batut recordul la capitolul viteza, parlamentarii europeni au votat o forma ""mutilata"" a directivei Bolkestein. Legislativul european a adoptat ieri, dupa o prima lectura a textului si intr-o versiune mult mai ""di
Intr-o sesiune plenara care a batut recordul la capitolul viteza, parlamentarii europeni au votat o forma ""mutilata"" a directivei Bolkestein.

Legislativul european a adoptat ieri, dupa o prima lectura a textului si intr-o versiune mult mai ""diluata"", controversata directiva a liberalizarii serviciilor. Dupa un vot maraton de aproximativ doua ore, in care au fost luate in calcul peste 400 de amendamente, care au fost adaugate textului initial elaborat in 2004, 391 de europarlamentari au adoptat directiva amendata. 213 s-au declarat impotriva, in timp ce 34 de oficiali s-au abtinut.
COMPROMIS. Pentru a ajunge la un compromis, europarlamentarii au eliminat o serie de prevederi din directiva, care nu erau vazute cu ochi buni de unele statele membre si de grupurile parlamentare Ecologist si Comunist. Cea mai importanta decizie a oficialilor europeni a fost de a scoate complet din textul directivei Bolkestein ""principiul tarii de origine"", care prevedea ca prestatorii de servicii se supun legilor din statul din care provin, si nu celor in tara in care isi desfasoara, la un moment dat, o afacere. O serie de europarlamentari si comisarul pentru Piata Interna, Charlie McCreevy, s-a declarat foarte multumita de noua forma a directivei, considerand ca textului i-a fost data o dimensiune sociala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.