Spitalul Clinic de Urgenta ""Bagdasar-Arseni"" din Sectorul 4 va avea, incepand de saptamana viitoare, o moderna unitate de primiri urgente, organizata in cadrul Centrului de Excelenta Neurochirurgicala. Iar locuitorii Sectorului 3 vor beneficia
Spitalul Clinic de Urgenta ""Bagdasar-Arseni"" din Sectorul 4 va avea, incepand de saptamana viitoare, o moderna unitate de primiri urgente, organizata in cadrul Centrului de Excelenta Neurochirurgicala.

Iar locuitorii Sectorului 3 vor beneficia de un spital nou, in locul Spitalului ""Caritas"". Anunturile au fost facute de ministrul Eugen Nicolaescu, care isi continua vizitele de lucru prin unitatile spitalicesti.
DOTARI. Noua unitate de primiri urgente de la ""Bagdasar-Arseni"" dispune de aparatura performanta pentru radiologie, tomograf, RMN, de 4 camere de garda pe specialitati si o Sectie de terapie intensiva. Nicolaescu a precizat ca nu se va renunta la partea de excelenta a centrului in care se afla singurul aparat Gamma Knife din sud-estul Europei, utilizat pentru tratarea afectiunilor profunde ale creierului.
Primaria Sectorului 3 pune la dispozitia Ministerului Sanatatii (MS) un teren de aproximativ 4.500 de metri construibili, aflat in curtea Centrului de Diagnostic si Tratament Vitan. Acolo va fi construit, pana in 2007, un spital dupa modelul celor judetene de urgenta. Pana cand se vor termina lucrarile de constructie, Spitalul ""Caritas"" va continua sa functioneze in sediul actual, retrocedat Fundatiei Evreiesti Caritas. Fondurile pentru noua constructie sunt asigurate de MS, iar Primaria Sectorului 3 finanteza utilitatile necesare unui astfel de edificiu. De asemenea, Nicolaescu a mai anuntat ca, pana la 31 martie, vor fi inventariate echipamentele si aparatura medicala aflate in dotarea tuturor spitalele din tara. (G. Licsandru, I. Hainarosie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.