In ciuda situatiei dificile prin care a trecut, acum o saptamana, procesul de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana in Camera Inferioara a Parlamentului olandez, autoritatile romane pot sa rasufle usurate dupa ce ieri Mar
In ciuda situatiei dificile prin care a trecut, acum o saptamana, procesul de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana in Camera Inferioara a Parlamentului olandez, autoritatile romane pot sa rasufle usurate dupa ce ieri Marea Britanie ne-a ratificat Tratatul.

FARA OPRELISTI. Marea Britanie ne-a ratificat Tratatul. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a promulgat documentul dupa ce fusese deja adoptat la 7 februarie de Camera Lorzilor, Camera Superioara a Legislativului de la Londra. Semnarea textului de catre suverana britanica a fost doar un act formal, dupa ce documentul trecuse cu bine de cele doua Camere ale Parlamentului. Unda verde pe care Marea Britanie a dat-o Romaniei si Bulgariei prin adoptarea Tratatului reprezinta, de altfel, si un impuls pentru celelalte state europene care s-au declarat reticente fata de aprobarea documentului inainte de publicarea din luna mai a rapoartelor de monitorizare ale Comisiei Europene. Dupa promulgarea Tratatului de aderare de catre regina, Marea Britanie devine cel de-al 12-lea stat membru al Uniunii Europene care a aprobat documentul. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.