A aparut primul scandal legat de dopaj la Jocurile Olimpice de la Torino! Rusoaica Olga Pileva, medaliata cu argint luni in proba biatlon 15 kilometri, a fost depistata pozitiv la un control antidoping si a renuntat in ultimul moment sa ia startul

A aparut primul scandal legat de dopaj la Jocurile Olimpice de la Torino! Rusoaica Olga Pileva, medaliata cu argint luni in proba biatlon
15 kilometri, a fost depistata pozitiv la un control antidoping si a renuntat in ultimul moment sa ia startul ieri in proba de 7,5 kilometri sprint.

RISCURI. Potrivit unui reprezentat al CIO, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, cele doua esantioane prelevate de la sportiva rusa au dezvaluit prezenta carfedonului, un stimulent, substanta interzisa de Agentia Mondiala Antidoping. In cursul zilei de ieri, Pileva era asteptata in fata Comisiei de Disciplina a CIO. Rusoaica risca nu numai retragerea medaliei de argint, dar si excluderea de la JO, plus o perioada semnificativa de suspendare. Astfel, romanca Eva Tofalvi, clasata initial pe locul 20 la 15 km individual, ar putea urca pe pozitia a 19-a.
MODEST. Proba de 7,5 km sprint desfasurata ieri a fost castigata de frantuzoaica Florence Baverel-Robert (22:31,4), urmata de suedeza Anna-Carin Olofsson si de ucraineanca Lilia Efremova. Cele patru reprezentante ale Romaniei s-au situat in a doua jumatate a clasamentului. Alexandra Rusu (24:52.5) a terminat pe pozitia 45, Dana Elena Potlogea (25:01.7) pe 48, Eva Tofalvi (26:38.3) pe 70, iar Mihaela Purdea (27:32.7) pe 77. (Delia Gomoescu)

15 LA SANIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.