Un incendiu s-a declansat ieri, in jurul pranzului, in mijlocul centrului comercial en-gros Europa de la marginea Bucurestilor.
Un posibil scurtcircuit, neglijenta, tentativa de a umfla bani pe marfa asigurata sau o reglare de conturi intre c
Un incendiu s-a declansat ieri, in jurul pranzului, in mijlocul centrului comercial en-gros Europa de la marginea Bucurestilor.
Un posibil scurtcircuit, neglijenta, tentativa de a umfla bani pe marfa asigurata sau o reglare de conturi intre comercianti sunt cele patru variante de raspuns vehiculate in jurul intrebarii ""care ar putea fi cauza?"". PAGUBE. Au ars 11 standuri, alte 26 fiind evacuate. Interventia pompierilor, sositi la locul incendiului cu noua masini, a fost ingreunata de lipsa unor surse de apa in complex dar, mai ales, de panica comerciantilor care tineau sa mai salveze cate ceva. O pasta eterogena de chinezi, turci, romani si alte nationalitati se agita in fata pompierilor incercand sa mai scoata ba un balot cu blugi, ba un pachet cu manusi ieftine. Stradutele inguste dintre maghiernitele carora li se spune standuri erau blocate de gura-casca si carucioare metalice cu care pagubitii incercau sa recupereze una-alta. Soldatii cu casti rosii incercau sa stinga focul printre femei isterice, chinezi care strigau pe un ton pitigaiat lucruri imposibil de inteles si ciorditori aparuti oportun la locul incidentului. Politia a ridicat, de altfel, cu catuse vreo 2-3 persoane, probabil amatorii de ""amintiri"". Pagubele sunt greu de estimat in acest moment. Cert este ca vanzatorii care aveau marfa asigurata nu vor da faliment, in timp ce altii (am vazut cativa smulgan- du-si parul din cap) vor saraci. Mai trebuie mentionat ca aglomeratia de baraci mizere de la Europa, in care sunt ingramadite multe materiale usor inflamabile, e lipsita de dotarile necesare interventiei in cazul incendiilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.