Doua stele ale Teatrului Balsoi din Moscova, prim-solistii Natalia Kungurtseva si Hasan Usmanov, vor straluci timp de doua saptamani pe scenele romanesti. Cei doi balerini vor sustine, alaturi de balerinii Teatrului National de Opera si Balet ""O

Doua stele ale Teatrului Balsoi din Moscova, prim-solistii Natalia Kungurtseva si Hasan Usmanov, vor straluci timp de doua saptamani pe scenele romanesti.

Cei doi balerini vor sustine, alaturi de balerinii Teatrului National de Opera si Balet ""Oleg Danovski"" din Constanta, un turneu organizat de Fundatia Culturala ""Om bun"" si SC Dracula Infernal Show SRL, cu baletul ""Spargatorul de nuci"", de P.I. Ceaikovski.
NATURALI. Cand i-am intampinat pe aeroportul ""Henri Coanda"", era sa-i pierdem prin multime. Pentru ca Natalia si Hasan emanau doar naturalete si modestie. Ei stiu insa sa straluceasca sub luminile rampei, asa cum o vor face timp de doua saptamani pe scenele romanesti. Sub tirul intrebarilor noastre, rusii au raspuns firesc, dar s-au cam fastacit cand le-am cerut sa ne spuna ce stiu despre publicul din Romania si despre niste nume reprezentative ale baletului romanesc. Spera ca turneul sa fie un succes. Cat despre stele ale baletului de la noi... in afara de Alina Cojocaru, nu-si aminteau de altcineva. Simona Noja? Niet! Nu s-a suparat nimeni, pentru ca, luat din scurt, oricine se pierde cu firea. Am aflat totusi ca Natalia (30 de ani) si Hasan (33) danseaza impreuna de cinci ani pe scena Teatrului Balsoi, unde Hasan danseaza de mic. In nici una dintre familiile lor nu exista balerini sau dansatori, asa ca meritul de a fi deschizatori de traditie in acest domeniu al artelor e si mai mare.
PREMIATI. Din repertoriul Nataliei Kungurtseva, artist al poporului in Rusia, si din cel al lui Hasan Usmanov fac parte, printre alte balete, ""Don Quijote"", ""Giselle"", ""Frumoasa din padurea adormita"", ""Romeo si Julieta"", ""Spargatorul de nuci"". Cei doi au castigat numeroase premii la concursurile de balet in Rusia si in strainatate. In ""Spargatorul de nuci"", spectatorii romani ii vor vedea pe Natalia si Hasan interpretand, pe una dintre cele mai frumoase partituri ale lui Ceaikovski, valsul florilor, valsul fulgilor de nea etc.

PAS DE DEUX, PRIN TARA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.