Maria Toghina, presedinte director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), a prezentat ieri o parte din noua echipa manageriala a SRR.

Reorganizarea demarata anul trecut de Toghina reduce posturile de conducere de la 131 la 80. Federatia Sindicatelor din SRR si Initiativa Profesionala Radio Romania au declarat greva japoneza pe termen nelimitat pentru anularea organigramei si a concursurilor, precum si pentru demiterea actualei conduceri a SRR. Valeriu Stefan, realizator Radio Iasi, a intrat de ieri in greva foamei. Si reprezentantii GDS s-au declarat impotriva noii organigrame, cerand Parlamentului oprirea imediata a acesteia, precum si adoptarea in regim de urgenta a noii legi de functionare a SRR si SRTV.
RASPUNSURI. Maria Toghina a declarat ca unii dintre protestatari isi reprezinta propriile interese, altii - grupuri de interese. Ea a mai precizat ca asteapta de la cei care o acuza de tot felul de lucruri necurate ca in 24 de ore sa ii aduca acte doveditoare in sprijinul acuzatiilor lor. ""Nu am incalcat nici o lege, nu sunt santajabila, nu am interese personale, nu pot fi constransa sa fac ceva anume."" (Cristina Ologeanu)