Marti, la Libraria Carturesti, a avut loc lansarea volumului ""Poeme in garantie"", pe suport carte si CD, semnat Mircea Cartarescu (foto) si ilustrat de Tudor Jebeleanu. Volumul contine o selectie de poezie scrisa cu mai bine de 20 de ani in urm
Marti, la Libraria Carturesti, a avut loc lansarea volumului ""Poeme in garantie"", pe suport carte si CD, semnat Mircea Cartarescu (foto) si ilustrat de Tudor Jebeleanu.

Volumul contine o selectie de poezie scrisa cu mai bine de 20 de ani in urma, undeva ""in precambrianul formatiei artistice"" a autorului. Asa cum ii e obiceiul, Cartarescu si-a inceput discursul nonconformist cu o gluma, nada pentru prezentarea volumului: ""La taclale, un batran ii spune celuilalt: pe vremea noastra, pana si nostalgia era altfel."" ""Iata un paradox frumos"", spune el, dar va sfatuiesc sa nu luati ""Poeme in garantie"" drept o carte nostalgica. Intentia a fost aceea de a reda anilor a€™80 poezia optzecista, de a o aseza acolo unde ii e locul, un contramodel al poeziei de azi. ""Cand aveam varsta poetilor de azi, il consideram un contramodel pe Nichita Stanescu. Desi ii stiam poezia pe de rost, pentru nimic in lume n-as fi scris la fel."" Cand a simtit ca instrumentul poetic nu-i mai slujeste la fel, Cartarescu a renuntat la poezie. A schimat macazul spre proza. ""Sunt satisfacut. Daca azi as fi scris poezie, as fi fost trist."" (Miruna Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.