Consiliul Superior al Magistraturii nu a putut ieri sa discute raportul inspectiei cu privire la neextradarea lui Gregorian Bivolaru, deoarece, pentru prima data de la infiintarea noului CSM, nu a fost intrunit cvorumul necesar pentru ca plenul sa poata lua vreo decizie.
Mai mult, din aceleasi motive, magistratii nu au avut nici posibilitatea de a dezbate un alt document esential, si anume raportul pe 2005 privind starea Justitiei. Acesta trebuie, potrivit legii, sa fie intai discutat de Consiliu pentru ca apoi sa fie trimis la Parlament. Ambele dezbateri au fost reprogramate pentru saptamana viitoare. Cazul lui Gregorian Bivolaru a obtinut astfel, automat, amanarea ceruta de ministrul Justitiei, Monica Macovei.
De altfel, dezbaterea publica a acestui raport, care va lamuri cine este culpabil pentru esecul extradarii lui Guru, a mai fost amanata o data acum o saptamana, pe motiv ca membrii CSM trebuie sa studieze concluziile inspectorilor. Macovei a lipsit ieri de la sedinta plenului CSM, chiar daca prezenta sa ar fi dus la constituirea cvorumului necesar.