Procurorii care instrumenteaza dosarul Rompetrol au avut programate ieri doua audieri importante. Sorin Rosca Stanescu (foto), directorul cotidianului Ziua, si Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, ambii invinuiti pentru manipularea pietei de capita
Procurorii care instrumenteaza dosarul Rompetrol au avut programate ieri doua audieri importante. Sorin Rosca Stanescu (foto), directorul cotidianului Ziua, si Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, ambii invinuiti pentru manipularea pietei de capital.
MAI INTAI. S-a prezentat la Parchet Sorin Rosca Stanescu, dar el a refuzat sa faca vreo declaratie in fata procurorilor, pe motiv ca acest caz ar fi ""un dosar politic"". Suparat, directorul de ziar a declarat ca anchetatorii nu i-au putut prezenta acuzatiile care il transforma din martor in invinuit si nici mandatele in baza carora i-au fost interceptate telefoanele. Motiv pentru care Stanescu nu va mai veni la audieri, ci va astepta ca dosarul sau sa ajunga la instanta.
Si apoi. Dinu Patriciu s-a dus la audieri la ora 15:00, insotit de avocati. Inainte de a intra in Parchet, omul de afaceri a anuntat ca deja a dat in judecata SRI, pentru interceptarea indelungata a convorbirilor lui telefonice si s-a plans ca este pentru a 18-a oara audiat. Fata in fata cu anchetatorii, Dinu Patriciu a cerut si el sa i se arate mandatele de interceptare. Cum acestea nu
i-au fost aratate, pentru ca au regim de informatii clasificate, nici el nu a mai dat vreo declaratie privind tranzactionarea la bursa a actiunilor Rompetrol.
DE VORBA CU PRESA. La iesirea din cladirea Parchetului, Dinu Patriciu a declarat presei ca procurorii au motivat respingerea cererii sale de a vedea mandatele prin faptul ca nici ei nu ar avea acces la acestea si nici la hotararile date de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Patriciu a spus ca demersul sau este cu atat mai intemeiat cu cat, acum cateva zile, Traian Basescu a sustinut ca este gata sa puna la dispozitia procurorilor, la cererea acestora si fara aprobarea CSAT, aceste hotarari ale Consiliului.
LA CERERE. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a spus luni, la finalul sedintei CSAT, ca solicitarea premierului privind desecretizarea celor doua hotarari ale Consiliului legate de interceptarea telefoanelor a fost respinsa, pentru a nu se crea ""un precedent"". Basescu - care nu l-a nominalizat pe Patriciu in acest context - preciza insa ca va pune aceste hotarari la dispozitia organelor de cercetare, a instantelor sau a Parchetului imediat ce vor fi solicitate, fara a mai fi cerut avizul CSAT, care ar fi ""superfluu"". Dinu Patriciu este asteptat din nou astazi la Parchet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.