Primarul general, Adriean Videanu, nu s-a hotarat daca sa amendeze sau nu Apa Nova, desi motive sunt la tot pasul.

Primarul general, Adriean Videanu (foto), nu s-a hotarat daca sa amendeze sau nu Apa Nova, desi motive sunt la tot pasul.

El a declarat ca n-a primit decizia de la ARBAC, organismul care supravegheaza activitatea firmei franceze, prin care Apa Nova era amendata cu un milion jumatate de dolari pentru nerespectarea prevederilor contractuale. Se pare ca Videanu a cazut la pace cu francezii, determinandu-i sa preia si retelele telescopice.
INTERES. Insa francezii au demonstrat ca stiu sa-si urmeze propriul interes, asa ca au anuntat din start ca, daca preiau si retelele telescopice, vor majora tariful.
""In conditiile in care consilierii generali hotarasc ca investitia totala sa fie suportata de Apa Nova, atunci societatea va fi nevoita sa-si recupereze diferenta de 19 milioane de euro printr-o ajustare extraordinara a tarifului"", se arata intr-un comunicat dat recent de companie.
Initial, Apa Nova anuntase ca va participa la investitiile pentru intrarea in conformitate a retelelor telescopice doar cu 7,6 milioane de euro, din cele peste 26 de milioane de euro estimate pentru intregul proiect.