Ce ne spun specialistii despre trufa alba ? Nu trebuie niciodata gatita cu ajutorul focului. Se foloseste intotdeauna cruda, taiata in lamele subtiri sau data pe razatoare si se consuma imediat dupa preparare. Si asta fiindca aroma ei ""fuge"" foarte usor.
Italienilor le place foarte mult sa le consume in stare naturala, taiate in lame subtiri ca foaia de matase, pe o felie de paine unsa cu unt peste care s-a asezat un strat de branza ori felii de ou fiert, ori pe un strat de paste, cu un cub de unt deasupra, branza rasa si ou fiert, tocat marunt.
Veneratia anticilor pentru trufa alba o au si piemontezii de azi. In nordul Italiei, nu exista nunti fara trufe albe. Inainte de a-si marita fiicele, ei isi invita familia la o masa la care se servesc aceste ciuperci cu un gust inegalabil. Poate de aceea, in Piemont, nuntile sunt toamna, cand trufele albe se gasesc mai usor.
Desi nu este anotimpul lor de abundenta, de pe mesele de la dineurile oficiale ale Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino nu vor lipsi aceste delicatese ale Piemontului.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Raiffeisen Bank are o ofertă la creditele ipotecare
Sursa: futurebanking.ro
-
Tigers Summit 2024: România în viziunea a trei investitori locali
Sursa: start-up.ro
-
Women TechEU, granturi pentru startup-uri cu femei fondator. Înscrieri deschise
Sursa: green.start-up.ro
-
SGR la Kaufland: retailerul oferă încă o dată valoarea voucherului cu...
Sursa: retail.ro
-
Iubirea va veni în viața ta atunci când nu te vei mai uita în trecut, la...
Sursa: garbo.ro
-
Darurile Marelui Benefic pentru fiecare zodie în parte: Ce binecuvântări a...
Sursa: kudika.ro
-
Analiză: Amenzile ajung la 100.000 lei prin noul ghid RO e-Transport al ANAF
Sursa: wall-street.ro