Romair Consulting a incasat aproape un milion de euro pentru cateva proiecte de ecologizare si dezvoltare turistica a catorva parcuri din Bucuresti. Pentru a fi sigura ca va castiga licitatiile, s-a afisat in fata comisiei cu doua firme: prima, sora

Romair Consulting a incasat aproape un milion de euro pentru cateva proiecte de ecologizare si dezvoltare turistica a catorva parcuri din Bucuresti. Pentru a fi sigura ca va castiga licitatiile, s-a afisat in fata comisiei cu doua firme: prima, sora buna, iar cealalta, partenera de afaceri.

La sfarsitul lunii noiembrie 2004, in plina campanie electorala, cateva firme indragite de edilii bucuresteni au pus mana pe contracte frumoase. Banii, in mod firesc, veneau de la bugetul local. Jurnalul National a mai atras atentia in legatura cu licitatiile dubioase organizate atunci de Primaria Capitalei. Printre zecile de contracte se numara si elaborarea unor studii de fezabilitate pentru ecologizarea si dezvoltarea turismului in parcurile bucurestene. In acest proiect au fost incluse parcurile Carol, Tineretului, Herastrau si Cismigiu. Pentru contractul privitor la studiul ""Ecologizarea si dezvoltarea potentialului turistic de recreere si agrement al Parcului Carol din Municipiul Bucuresti"", Primaria Generala a achitat firmei castigatoare, Romair Consulting SRL, 2,28 miliarde de lei. Pentru aceeasi munca depusa de inginerii firmei castigatoare, Primaria a achitat 2,71 miliarde pentru studiul referitor la Parcul Tineretului; 3,23 miliarde pentru cel referitor la Parcul Herastrau si 1,66 pentru Parcul Cismigiu. In total, 9,9 miliarde de lei.
CONCURS. La aceste licitatii au participat doua firme: firma castigatoare, SC Romair Consulting SRL, si SC Cedru SA. Romair Consulting SRL il are ca unic asociat pe Gheorghe Boeru. Partea interesanta acum urmeaza. Conform datelor obtinute de la Registrul Comertului, SC Cedru SA are ca actionar majoritar o alta firma, SC Cedru Consulting SRL, iar printre administratori chiar pe Gheorghe Boeru. Cedru SA are ca obiect principal de activitate ""alte forme de invatamant"". Pe de alta parte, SC Cedru Consulting SRL are trei asociati: Mirela Rosca - cu 40%, Gheorghe Boeru - tot cu 40% si Cozina Grigore, care detine 20%. Mai mult, Razvan Rosca, sotul doamnei Rosca, figureaza printre administratori la ambele firme ce poarta sigla Cedru, Cedru Consulting si Cedru SA. Florina Constantinescu, director executiv adjunct al Directiei de Achizitii, Concesionari si Contracte din cadrul Primariei Generale, a spus ca nu intra in atributiile ei verificarea firmelor care participa la licitatii, dar nici nu a precizat daca exista cineva in Primarie care sa faca acest lucru. ""Atat timp cat firmele care participa la licitatii aduc actele necesare si nu au nici o problema care sa contravina legii, eu nu am ce face"", adauga directoarea Constantinescu.

HERASTRAU. Va fi regandit dupa placul lui Boeru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.