Probatoriul procurorilor tulceni care au anchetat posibila rapirea a lui Vlad Tudor arata ca o joaca de copii de-a hotii si vardistii. Regula de baza e ca hotii nu exista. Dupa volumul imens de munca depus, procurorii tulceni au concluzionat ca baiet
Probatoriul procurorilor tulceni care au anchetat posibila rapirea a lui Vlad Tudor arata ca o joaca de copii de-a hotii si vardistii. Regula de baza e ca hotii nu exista. Dupa volumul imens de munca depus, procurorii tulceni au concluzionat ca baietelul nu a fost rapit.

TRUDA. Dar cine ar putea crede ""volumul imens de munca"" depus, atunci cand il auzi chiar pe procurorul care a muncit spunand: ""Dupa opt luni nu se poate proba cu certitudine nici macar prezenta mamei si a copilului in manastire?!"". Exista insa imagini surprinse de o camera de supraveghere a manastirii, exista zeci de martori care ar fi putut confirma prezenta Paulei si a lui Vladut Tudor in manastire. Dupa sapte luni de la disparitie, preotul la care se spovedise atunci mama a recunoscut-o si a remarcat ca era imbracata in aceeasi pereche de pantaloni cu care fusese imbracata si atunci... Procurorii au muncit insa in a fabrica argumente care sa le sustina verdictul de dinainte dat, nu in cautarea de probe temeinice.
SUBIECTIV. In ordonanta cu pricina, procurorul afirma: ""In mod cu totul neintemeiat s-a sustinut lipsa oricaror semn de murdarie pe imbracamintea, incaltamintea si partile expuse ale corpului victimei"". ""Netemeinicia"" este seria de marturii ale celor care au gasit copilul si care au spus sub juramant ca Tudor era curat. Procurorul nu l-a vazut pe copil decat din poze. Parintilor li s-au ""fabricat"" declaratii pe care ei nu le-au dat niciodata. S-a mentionat ca mama recunostea faptul ca Vlad se ascundea prin casa si nu raspundea. ""Am zis exact contrariul, ca noi ne jucam si, cand se ascundea, ma striga imediat, indicandu-mi locul in care se afla.""
ERORI. In ordonanta care claseaza cazul de rapire se sustine ca baiatul a ajuns dupa doua ore jumatate la 5 km de locul din care disparuse. Ajungand inca din prima seara acolo, el, ramas in rapa pana a fost gasit, ""neexistand argumente contrare acestui fapt"". Exista insa acele argumente: declaratia din dosar a unuia dintre voluntari care sustine cu tarie ca in urma cu o noapte a coborat in acel loc insotit de doi caini. Marturie sta un pachet de tigari scapat acolo de unul din cautatori.
Doi dintre martorii-cheie in acest caz, calauza si un cioban din sat, au fost audiati pe ascuns de procurori, incalcandu-se astfel Codul de Procedura Penala. ""Ciobanul e un agramat, iar din declaratia lui se vede ca erau cuvintele procurorului"", a sesizat ieri, la conferinta de presa organizata de parinti, avocatul familiei Tudor, Teodor Nita. El va face saptamana viitoare o plangere pentru abuz in serviciu impotriva procurorului care s-a ocupat de caz, Severin Ciulei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.