Dupa mai bine de doua saptamani de negocieri intense si compromisuri, majoritatea consilierilor locali din Primaria Timisoara au decis sa ceara demiterea viceprimarului taranist Adrian Orza.
Sedinta extraordinara este programata astazi. Cererea a fost intocmita de consilierii PSD, iar ""cauzei nobile"" i se vor alatura, sustin unele surse din Primaria Timisoara, alesii locali ai PRM, PD si PNL. Miza este una destul de mare. In primul rand, o lovitura de imagine primarului Gheorghe Ciuhandu. In al doilea rand, o incercare de instalare pe posibila functie vacanta a liberalului Bogdan Achimescu. In plus, daca tentativa va avea succes, PSD se va alege din partea ""aliatilor"" cu un post de vicepresedinte al CJT, urmand ca in locul taranistului Ioan Popovici sa urce social-democratul Titu Bojin.
De mentionat este faptul ca in tot acest ""exercitiu democratic"", IJP Timis a avut un rol esential. Viceprimarul Adrian Orza este cercetat asiduu de catre Serviciul Economic pentru atribuirea unui contract de informatizare a PMT, in valoare de peste 400.000 de euro. Contractul l-ar fi obtinut o firma banateana, fara licitatie si abia dupa ce lucrarea a fost impartita in 16 subcontracte.