Procurorul Viorica Stoica, magistratul care l-a acuzat pe procurorul general al Romaniei ca a blocat audierea lui Traian Basescu in dosarul fraudarii alegerilor din 2004, solicita CSM sa fie detasat la cancelaria primului-ministru. Pe site-ul CSM nu
Procurorul Viorica Stoica, magistratul care l-a acuzat pe procurorul general al Romaniei ca a blocat audierea lui Traian Basescu in dosarul fraudarii alegerilor din 2004, solicita CSM sa fie detasat la cancelaria primului-ministru. Pe site-ul CSM nu se precizeaza pentru ce post a cerut detasarea procurorul.


DECLARATII. Stoica fusese gasita vinovata de incalcarea Codului deontologic, la 30 septembrie 2005, de inspectorii CSM. Ea solicitase Consiliului sa-i apere buna reputatie, ca urmare a articolelor de presa privind motivele inlocuirii sale in dosarul fraudarii alegerilor. Magistratul spunea ca, in ianuarie 2005, impreuna cu Renate Weber - fost consilier prezidential - ar fi stabilit o data pentru audierea presedintelui Traian Basescu, dar procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, ar fi intervenit si i-ar fi luat dosarul. Magistratul de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie mai declara ca in dosarul respectiv existau probe care confirmau fraudarea alegerilor reclamate de copresedintii Aliantei, Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, si ca audierea sefului statului era necesara in ancheta.
Numele magistratului figureaza si intr-o ancheta a Departamentului National Anticoruptie care il priveste pe Riccardo Orlandino, in care se fac acte premergatoare urmaririi penale. (L.F.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.