Record - New Yorkul sub zapada Serviciul National de Meteorologie a confirmat un record atins de orasul New York in materie de zapada cazuta intr-o singura zi: duminica, stratul de zapada depus numai in ziua respectiva atingea 68,3 cm in centrul ora
Record - New Yorkul sub zapada
Serviciul National de Meteorologie a confirmat un record atins de orasul New York in materie de zapada cazuta intr-o singura zi: duminica, stratul de zapada depus numai in ziua respectiva atingea 68,3 cm in centrul orasului. Precedentul record fusese stabilit in 26-27 decembrie 1974, cand au cazut 67 de centimetri de zapada, a precizat Bruce Sullivan, meteorolog la Serviciul National de Meteorologie. Ninsorile puternice insotite de rafale violente de vant din week-end-ul trecut au lasat fara electricitate circa 200.000 de persoane din nord-estul SUA si au cauzat perturbari grave in traficul aerian si in transporturile feroviare.
Taiwan - Incediu cauzat de felinare zburatoare
Felinarele traditionale chinezesti au paralizat duminica, timp de mai multe ore, activitatea aeroportului international din Taiwan. Lucratorii aeroportului sustin ca de 27 de ani nu s-au mai confruntat cu un incendiu atat de puternic izbucnit in zona. Oficialitatile afirma ca in momentul in care unul din aparatele de zbor se pregatea sa decoleze, cateva felinare traditionale s-au izbit de sol starnind focul. Coincidenta nefericita sau nu, taiwanezii au marcat duminica ""sarbatoarea felinarelor"" care, conform traditiei, incheie sarbatorile preilejuite de anul nou chinezesc, care dureaza doua saptamani. Potrivit unui comunicat al politiei taiwaneze, 30 de incendii de mici proportii s-au mai produs in Taiwan in aceasta perioada, in urma lansarii ""felinarelor zburatoare"".
Inedit - Fluierat cu ajutorul picioarelor
Betty Bell, din Oklahoma, se straduieste sa dea un nou inteles ideii de fluierat, fara ajutorul instrumentelor specifice. In frageda adolescenta, dornica sa fluiere ""ca baietii"", cu degetele de la maini in gura, a constatat ca strategia nu o ajuta. A cautat o varianta si a gasit-o, asa ca de atunci femeia s-a specializat in fluierat cu... degetele de la picioare! Betty Bell incearca acum sa-si valorifice talentul, sau cel putin sa-l aduca la cunostinta publicului, motiv pentru care se afla la New York, unde vrea sa-l convinga pe David Letterman sa o invite in emisiunea lui de la miezul noptii, in partea dedicata ""smecheriilor umane caraghioase"".
Studii - Perna pentru un somn ideal
Un numar de specialisti francezi au realizat un studiu relativ la metodele prin care putem obtine un somn odihnitor si sanatos, releva o editie online recenta a saptamanalului feminin francez Madame Figaro, consultat de Rompres. Conform rezultatelor, patul ar trebui schimbat o data la zece ani. Francezii dorm mai prost, pentru ca il schimba dupa 12 ani, in vreme ce americanii sunt mai grabiti si-l schimba la 8 ani. In ce priveste salteaua, specialistii le recomanda pe acelea cu arcurile invelite in etui-uri separate care permit ""partenerilor de somn"" sa se miste fara sa-l deranjeze pe celalalt. De asemenea, in privinta duritatii, medicii recomanda paturile ferme, dar nu tari. In fine, pernele au si ele un rol deosebit in asigurarea calitatii somnului. Astfel, bine ar fi ca cei care dorm pe spate sa aiba perne tari, potrivite cand dorm pe o parte si foarte moi in cazul in care dorm pe burta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.