Prezenta virusului gripei aviare pe teritoriul Uniunii Europene a provocat panica, iar guvernele statelor membre fac eforturi pentru a evita o pandemie si a restabili calmul.
In Italia, unde au fost descoperite lebede infestate cu temutul H5N
Prezenta virusului gripei aviare pe teritoriul Uniunii Europene a provocat panica, iar guvernele statelor membre fac eforturi pentru a evita o pandemie si a restabili calmul.
In Italia, unde au fost descoperite lebede infestate cu temutul H5N1, oamenii se inghesuie sa le raporteze fortelor de ordine orice pasare moarta, de la lebede la rate sau vrabii. Multi isi sacrifica din proprie initiativa inaripatele de pe langa casa, relateaza AFP, in timp ce autoritatile au inceput o campanie de informare pentru ca oamenii sa poata identifica, dupa simptome, o pasare afectata de gripa aviara. CONTROALE. In Slovenia si Grecia, alte state membre ale Uniunii unde s-au descoperit pasari suspecte de gripa aviara, guvernele au indemnat la calm, asteptand ca laboratorul din Marea Britanie sa le transmita rezultatele analizelor efectuate pe pasarile moarte. Autoritatile sanitare au sporit controalele pentru depistarea altor cazuri, verificand crescatoriile de pasari din zonele unde a fost identificat virusul.
La nivelul Uniunii, oficialii europeni au incercat sa dea asigurari populatiei, sustinand ca nu au fost inregistrate cazuri de persoane infectate cu virusul gripei aviare in regiunea lor. Cu toate acestea, expertii se tem ca tulpina inalt patogena H5N1 ar putea suferi o mutatie, luand o forma usor transmisibila de la om la om, fenomen care ar declansa o pandemie de gripa aviara si ar provoca moartea a milioane de oameni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.