Pentru dezvoltarea comunitatilor locale sunt necesare investitii de peste 58 de miliarde de euro in perioada 2007-2013, potrivit Planului National de Dezvoltare a Romaniei. Banii se vor indrepta catre dezvoltarea rurala - 15,2 miliarde de eur

Pentru dezvoltarea comunitatilor locale sunt necesare investitii de peste 58 de miliarde de euro in perioada 2007-2013, potrivit Planului National de Dezvoltare a Romaniei.

Banii se vor indrepta catre dezvoltarea rurala - 15,2 miliarde de euro, infrastructura de transport - 14,6 miliarde de euro, dezvoltarea regionala - 9,3 miliarde de euro, resurse umane - 7,6 miliarde de euro, mediu - 6,6 miliarde de euro si competitivitate - 5,2 miliarde de euro. Finantarile vor proveni din fonduri structurale europene, in proportie de 43%, fonduri publice si institutii financiare internationale (48%) si surse private (9%), a aratat intr-un studiu presedintele Bancii Comerciale Romane, Nicolae Danila. ""Bancile, piata de capital si alti investitori privati vor contribui cu cel putin 5,3 miliarde de euro"", a explicat Danila, in cadrul unui seminar organizat de European Finance Convention.
INVESTITII. In perioada 2004-2006, investitiile pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, energetice si de protectia mediului, dezvoltarea resurselor umane si diversificarea economiei rurale se ridica la peste 12 miliarde de euro. ""Beneficiarii sunt peste 3.200 de comunitati locale. Acestea reprezinta un factor important de dezvoltare prin investitii si o zona de interes in crestere pentru finantatorii interni si internationali"", a declarat Nicolae Danila.
BUCURESTI. Primaria Capitalei va realiza pana in 2008 proiecte de infrastructura in valoare de 2,8 miliarde de dolari, care vor fi finantate in principal prin parteneriate de tip public-privat si o emisiune de obligatiuni municipale, programata pentru lansare pe piata interna in ianuarie 2007. ""Cred ca pe langa organismele internationale, piata interna poate fi un bun finantator"", a spus primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

CREDITE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.