""Directiva Bolkestein"" ajunge azi sub tavalugul dezbaterii europarlamentare. Legiuitorii UE sunt siguri ca vor ajunge la pace, dar pretul ar putea fi diluarea documentului. Europarlamentarii au inceput ieri dupa-amiaza dezbaterile pe textul proi
""Directiva Bolkestein"" ajunge azi sub tavalugul dezbaterii europarlamentare. Legiuitorii UE sunt siguri ca vor ajunge la pace, dar pretul ar putea fi diluarea documentului.

Europarlamentarii au inceput ieri dupa-amiaza dezbaterile pe textul proiectului de directiva privind liberalizarea pietei serviciilor din Uniunea Europeana. Urmeaza ca joi documentul sa intre in plenul de la Strasbourg, iar surse citate de AFP pomenesc despre 500 de amendamente care-i vor fi aduse inainte de votul decisiv de poimaine.
PROCEDURA. Deznodamantul este asteptat in egala masura de parlamentari, de Comisia Europeana, care a propus documentul in urma cu doi ani, si de sindicalistii din Europa Occidentala. El nu va insemna insa decat o noua etapa din lungul drum al ""directivei Bolkestein"" de pe hartie pana in practica. Oricat de mult insista sa faca dovada autoritatii si puterii sale de decizie, nimic nu incepe si nimic nu se termina cu Parlamentul European. Compromisul la care vor ajunge eurodeputatii, care urmaresc anularea pasajelor controversate din proiect, risca sa nu fie pe placul statelor membre. Astfel, documentul ar putea suferi noi modificari tocmai din partea celor 25, dintre care unii doresc o piata liberalizata, iar altii se tem pentru viitorul propriilor piete ale muncii. Presedintia austriaca a Uniunii spera sa isi incheie mandatul, bifand un acord asupra proiectului de directiva. Pana la sfarsitul lunii iunie se mai pot intampla multe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.