Valea Jiului a scapat de eticheta proasta pusa in urma ""mineriadelor"" si se lupta acum sa scoata ochii in lumea turismului. Cel mai puternic atu il reprezinta partiile de la Straja. Dominatia statiunilor de pe Valea Prahovei este pusa in peri

Valea Jiului a scapat de eticheta proasta pusa in urma ""mineriadelor"" si se lupta acum sa scoata ochii in lumea turismului. Cel mai puternic atu il reprezinta partiile de la Straja.

Dominatia statiunilor de pe Valea Prahovei este pusa in pericol. Unde s-ar putea muta capitala schiorilor din Romania? Pe Valea Jiului, la Straja, deasupra Lupeniului.
SUPERLATIV. Pare incredibil ca intr-o zona dominata de ortaci exista un loc care poate fi numit fara nici un pic de exagerare paradisul schiorilor. Cum sa vorbesti altfel despre Straja, din moment ce aici exista un platou urias unde se poate schia in voie? In plus, nocturna acopera cinci kilometri de partie, lucru care nu se mai intampla nicaieri in Romania. Ca o comparatie, trebuie sa va imaginati o zona cum este cea din Valea Dorului, de la Sinaia, dar de doua ori mai mare. In plus, fiecare partie are teleschi, ceea ce transforma partiile intr-un adevarat furnicar.

SALT. Straja a cunoscut o dezvoltare foarte rapida in ultimul deceniu. In locul unde erau stanele ciobanilor din Muntii Valcan au aparut cabane care ofera peste doua mii de locuri de cazare la preturi ce nu depasesc 20 de dolari pe noapte. Dezavantajul este reprezentat de accesul greoi care se face din Lupeni. Daca alegi sa mergi cu telescaunul, trebuie sa stii de la bun inceput ca o calatorie dureaza aproape 25 de minute. Cine are masina de teren, cu tractiune 4X4, se poate aventura pe drumul forestier, lung de noua kilometri. Cel mai important om al zonei, Emil Parau, si-a pus in cap sa rezolve si problema accesului in Straja, urmand ca pana la finele acestui an sa asfalteze drumul ce coboara in Valea Jiului si sa amenajeze o parcare de o mie de locuri.

TELESCHI. Schiorii sunt nerabdatori sa ajunga pe partii


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.