Bezna coboara, invaluie si, ca o catea in calduri, isi incearca nurii in fata fitecui. Prostituate, drogati cu seringa si pesti. Pe C.A. Rosetti, Mihai Bravu, Vacaresti, ce sa mai... in toate cartierele din Bucuresti. Machiate de parca ar avea o f

Bezna coboara, invaluie si, ca o catea in calduri, isi incearca nurii in fata fitecui. Prostituate, drogati cu seringa si pesti. Pe C.A. Rosetti, Mihai Bravu, Vacaresti, ce sa mai... in toate cartierele din Bucuresti.

Machiate de parca ar avea o fusta tiganeasca imprimata pe fata, cu un zambet apretat si cu tigara-n gura, femeile se misca de aici si pana acolo si de acolo pana aici, ca la sotron. Sunt doua. Masina Jandarmeriei incetineste, opreste langa ele, roscata sloboade cuvinte urate, de haimana, capitanul, grav si cu o atitudine asortata vestimentatiei, arunca priviri piezise trotuarului. ""Prostitutia este prost combatuta in tara. Undeva se rupe filmul, la judecatorie se termina totul"", rosteste el in chip de concluzie, in timp ce coboara din duba. Prevede fara prea mare greutate cum va sa mearga treaba: le va intreba daca si-au luat amenda in seara asta, le va intocmi una daca nu, va pleca daca da. Si abordeaza roscata. O fata cu chip placid si rece, aidoma frigului de afara, care, imprevizibila ca un stranut, incepe sa se exprime coerent, cu neologisme. ""Nu-mi place sa fiu considerata scursura societatii, ma protejez, o fac in hotel, nu in boscheti, e problema mea ce fac noaptea"", mi se destainuie, in vreme ce-si doseste neglijent amenda in geanta. Dupa spusele jandarmilor, e una dintre cele versate. Are 22 de ani, e studenta la Psihologie, ""la Spiru"", si sta sa nasca. ""Cred ca au peste 300 de amenzi luate si neplatite. N-au cum sa se fereasca de noi, daca se pitesc de noi, se pitesc si de clienti. Dar fac contestatie la judecatorie, dovedesc ca n-au serviciua€™, ca n-au de unde plati, si cu asta basta"", adauga capitanul ganditor, in dorinta de a pune degetul pe rana problemei. Si plecam. In urma, femeile se carabanesc docile la munca, iar masina, vizibila ca un paduche pe cararile unui par argintat, inainteaza greoi in noapte. ""In centru, sunt cele imbracate mai acatarii si cu ceva pretentii, dar sa le vedeti pe cele de la periferie..."", ma avertizeaza jandarmul.

CE ANOST! Jandarmi la post, dand amenzi fara rost


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.