Cea de-a XX-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna incepe oficial in aceasta seara.
Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 21:00 si va fi gazduita de Stadionul Olimpic din Torino. La festivitate sunt asteptati 18 sefi de stat si de guvern
Cea de-a XX-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna incepe oficial in aceasta seara.
Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 21:00 si va fi gazduita de Stadionul Olimpic din Torino. La festivitate sunt asteptati 18 sefi de stat si de guvern, in frunte cu presedintele italian Carlo Azeglio Ciampi. In schimb, din partea delegatiei americane va fi prezenta Laura Bush, sotia presedintelui George W. Bush. MASURI. In timpul desfasurarii ceremoniei de deschidere, autoritatile italiene au decis sa interzica accesul in spatiul aerian al orasului Torino. Oficialii si-au exprimat ingrijorarea cu privire la amenintarile venite din partea militantilor antiglobalizare si a grupurilor de anarhisti. De altfel, pe toata durata Olimpiadei, spatiul aerian al orasului italian va fi supravegheat de doua aeronave ale NATO. Astazi este asteptata la Torino si flacara olimpica, care va fi purtata pana la Stadionul Olimpic de un grup de fosti schiori italieni, printre care Alberto Tomba, Stefania Belmondo si Deborah Compagnoni. Solutia alegerii unui grup de sportivi a fost preferata de organizatori pentru a evita eventualele nemultumiri ale celor care nu ar fi fost inclusi in stafeta olimpica. ROMANIA. Gheorghe Chiper va fi portdrapelul delegatiei Romaniei, in aceasta seara, la festivitatea de deschidere. Patinatorul roman a avut unele nemultumiri in aceste zile, pentru ca fizioterapeutul sau, olandezul Michel Kerstjens, nu a fost inclus initial in delegatie. ""Am avut o problema la spate si in timpul Europenelor de la Lyon, care se pare ca nu s-a rezolvat definitiv. Nu este grav, dar am nevoie de fizioterapeutul meu"", a spus Chiper. Situatia a fost rezolvata in cele din urma de presedintele COSR, Octavian Morariu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.