Diseara, in superba statiune californiana La Jolla va incepe intalnirea din primul tur al Grupei Mondiale, dintre SUA si Romania. Aseara, de la ora 21:00, a avut loc tragerea la sorti, care a decis ordinea primelor doua meciuri de simplu, care ii va opune diseara pe primii jucatori ai celor doua echipe, Andy Roddick si Victor Hanescu, numerelor 2, James Blake si Andrei Pavel. Meciul de ""dublu"" va avea loc maine, de la ora 23:00, iar ultimele doua confruntari de simplu sunt programate duminica, incepand cu ora 21:00. Toate partidele vor fi transmise in direct de TVR 1. PREMIERA. La 25 de ani si aflat momentan pe locul 41 in clasamentul ATP, Victor Hanescu se va afla pentru prima oara in postura de jucator numarul 1 al reprezentativei tricolore. Motivele care au condus la aceasta situatie au fost prestatiile bune de anul trecut, dar si caderea libera a lui Andrei Pavel, ajuns la varsta de 31 de ani. Totusi, americanii se tem mai mult de experienta lui Pavel. ""A jucat multe meciuri in Cupa Davis. Ne asteapta un meci dificil!"", a declarat capitanul-nejucator al americanilor, Patrick McEnroe. In pofida optimismului afisat de presedintele FR Tenis, Ilie Nastase, care crede ca ""ii putem bate pe americani, fiindca intr-un singur meci, indiferent de adversar, se poate orice"", sansele Romaniei sunt extrem de reduse. Castigatori a 32 de trofee, americanii sunt decisi sa nu mai rateze un nou sezon, dupa ce anul trecut au fost eliminati de Croatia, in optimile de finala. Ei se bazeaza pe suprafata rapida, care il avantajeaza in special pe puternicul Andy Roddick, posesorul unui serviciu-bomba, dar si pe coeziunea uluitoare a ""dublului"" format din gemenii Bob si Mike Bryan. PALMARES. SUA si Romania se intalnesc pentru a sasea oara in Cupa Davis, trei dintre celelalte cinci confruntari avand loc chiar in finala, in anii 1969, 1971 si 1972. Palmaresul ne este clar defavorabil, americanii impunandu-se in toate meciurile. INCREZATOR
""I-am spus capitanului Patrick McEnroe ca sunt pregatit sa ma dedic castigarii Cupei Davis. Avem una dintre cele mai bune echipe din ultimii ani""
Andy Roddick
jucatorul nr. 1 al SUA SANSE
""Americanii sa nu uite ca si noi provenim din Balcani, ca si croatii, care i-au eliminat anul trecut. Inca nu ne-am decis asupra echipei de dublu. Gazdele sunt favorite, e clar, dar avem sansa noastra si ne-o vom juca pana la sfarsit""
Florin Segarceanu
capitan-nejucator Romania ALT ANTRENOR