Presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, Gheorghe Stefan, a admis ieri in cadrul unei discutii cu mai multi concesionari din Delta Dunarii faptul ca acordarea resursei piscicole in mod gratuit pescarilor din Rezervatie reprezint
Presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, Gheorghe Stefan, a admis ieri in cadrul unei discutii cu mai multi concesionari din Delta Dunarii faptul ca acordarea resursei piscicole in mod gratuit pescarilor din Rezervatie reprezinta o incalcare a Constitutiei.

""Resursa va fi data gratis. Raspund eu pentru articolul din Constitutie care spune ca resursele statului nu se dau gratis"", a spus Stefan, care a incercat sa-i convinga pe concesionarii din Delta Dunarii sa renunte fara despagubiri la contracte. Presedintele ANPA a sustinut ca, in mai multe tari din Uniunea Europeana, Constitutia prevede faptul ca resursele usor regenerabile din respectivele state se dau gratuit! Presedintele ANPA a sustinut in fata concesionarilor faptul ca trebuie sa dea explicatii in fiecare saptamana la Bruxelles pentru contractele din Delta. In plus, desi raportul de monitorizare nu arata acest lucru, Stefan sustine ca singurul stegulet galben al Romaniei in domeniul pescuitului este dat de aceste contracte!
ABUZ. Presedintele Agentiei continua abuzul si refuza in continuare sa elibereze permise de pescuit pana cand concesionarii nu vor renunta la contracte. In plus, Stefan a anuntat ca nu este dispus sa plateasca despagubiri concesionarilor, desi acestia si-au respectat clauzele din contract si au facut investitiile de mediu care le-au fost cerute. Numai in complexul Somova-Parches, concesionarul a cheltuit peste 400 de milioane de lei in cursul anului trecut pe lucrarile de mediu. Concesionarii convocati ieri la ANPA au anuntat ca sunt dispusi sa renunte la contracte, dar numai daca vor primi o despagubire justa, potrivit prevederilor. Oamenii spun ca vor apela la justitie pentru a rezolva santajul autoritatilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.