Astazi vreau sa va vorbesc despre un nou computer. Unul revolutionar. Unul care intelege scrisul de mana si il salveaza in fisiere separate, in cateva miimi de secunda. Unul care incape in buzunar, pastreaza sute de desene, poze, mazgaleli - la ce
Astazi vreau sa va vorbesc despre un nou computer. Unul revolutionar. Unul care intelege scrisul de mana si il salveaza in fisiere separate, in cateva miimi de secunda. Unul care incape in buzunar, pastreaza sute de desene, poze, mazgaleli - la ce rezolutie doriti. Un sistem portabil care poate accesa un document in cateva secunde si poate rezista unei caderi de la etajul zece sau unei intreruperi a curentului. O sa-mi spuneti ca acest computer nu exista. Si-mi pare bine sa va contrazic, in premiera mondiala, in ziarul nostru.
Se numeste agenda. Sa va descriu ce face, in caz ca ati uitat. In primul rand ca boot-eaza instantaneu. Se inchide imediat. Nu am auzit de crash-uri de sistem, in care sa-ti intepeneasca pixul pe hartie nici macar cateva secunde. Oricat de mult ai scrie in ea, nu merge mai greu. Daca o lasi uitata deschisa pe birou, nu ramane fara curent. Poti adauga memorie simplu: cumperi mai multe foi si le prinzi in ea in doua secunde.
Dar cea mai performanta functie a agendei de hartie e cea de cautare. Bate orice functie de search din orice calculator. Un exemplu: in Windows apesi butonul start, apoi scrolezi pana la butonul cautare, apoi selectezi tipul documentului dorit, apoi scrii un cuvant-cheie, apoi astepti. La agenda doar o frunzaresti. Din experientele pe care le-am facut in ultimele doua zile, gasesti notele cu pana la 50% mai repede.
Pe timp de vara, agenda e o adevarata binecuvantare. Daca laptopul se incalzeste, cu agenda poti sa-ti faci vant. Daca ecranul nu mai poate fi citit afara, din cauza soarelui, agenda e indiferenta la el. In sfarsit, o agenda uitata in masina, in soare, la 80 de grade Celsius, nu doar ca nu se va praji, dar nici nu va fi furata. Cu agenda poti calatori in mana, in Ferentari, si vei ramane cu ea. Dincolo de toate insa, agenda ruleaza un program pe care nu-l poti gasi pe nici un PC: Lirism 2.0. Scrisul de mana are o anumita poezie, un farmec desuet si patetic, care va sfarsi prin a fi din nou la moda. Foaia alba a agendei te confrunta cu tine insuti - si vei descoperi ca sunt multe lucruri bune pe care le-ai uitat... Evident, cu o agenda nu poti sa te joci, sa trimiti mail-uri, sa joci Doom. Asta nu inseamna insa ca n-are putere de calcul - si mai ales puterea de a-ti implini visurile. Dintr-o foaie de agenda poti face un avion de hartie: ce computer e in stare sa proiecteze si sa produca un aparat de zbor in doar zece secunde...?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.