Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a primit ieri distinctia ""Politicianul anului"" la ceremonia ""Premiilor anului 2005"", organizata de Fundatia AlegRO.
Premiul i-a fost acordat, potrivit presedintelui fundatiei, Octavian
Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a primit ieri distinctia ""Politicianul anului"" la ceremonia ""Premiilor anului 2005"", organizata de Fundatia AlegRO.
Premiul i-a fost acordat, potrivit presedintelui fundatiei, Octavian Andronic, pentru ""aplicarea in politica a principiului randamentului maxim cu consumuri reduse. A facut din PUR-PC un arbitru al jocului politic, conferindu-i o voce si o personalitate distincte"". Liderul PC a marturisit ca este primul premiu pe care il primeste ca politician. ""Rolul de arbitru este foarte greu, pentru ca atenteaza la demnitate. De regula, in politica, un arbitru are probleme cu propria demnitate. Va asigur ca, in perioada imediat urmatoare, va voi da ocazia sa priviti Partidul Conservator ca pe un partid care se transforma din arbitru in jucator important pe esichierul politic romanesc"", a declarat Dan Voiculescu. INTELEPTUL. Fostul sef al statului, Ion Iliescu, a primit, la randul sau, premiul ""Inteleptul anului"" pentru ""curajul, toleranta si consecventa cu care a intampinat toate provocarile nemeritate pe care i le-a rezervat finalul unei functii publice pe care istoria o va pune la locul meritat"". ""Ce ne lipseste azi este intelepciune, in general, si intelepciune politica, in particular. Pentru multi democratia inseamna anarhie. Avem anumite manifestari de primitivism in intelegerea procesului de democratie si ce inseamna lupta politica. Sper sa facem pasi inainte sa promovam intelepciunea in viata politica"", a spus Iliescu. Intre cele zece premii ale Fundatiei AlegRO s-a numarat si cel de ""Managerul anului"", acordat, in lipsa, lui Dinu Patriciu, precum si cel de ""Prefectul anului"", oferit prefectului Bucurestiului, Mioara Mantale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.