Presedinte al Curtii Constitutionale (ales la 8 iunie 2004, pentru un mandat de trei ani) Curtea Constitutionala a hotarat ieri ca prevederi dintr-un articol al ordonantei privind rectificarea bugetara pe anul 2005, care a stat la baza demiterii
Presedinte al Curtii Constitutionale (ales la 8 iunie 2004, pentru un mandat de trei ani)

Curtea Constitutionala a hotarat ieri ca prevederi dintr-un articol al ordonantei privind rectificarea bugetara pe anul 2005, care a stat la baza demiterii mai multor directori de spitale, inclusiv a lui Sorin Oprescu, sunt neconstitutionale. Ordonanta, care a starnit o puternica opozitie, a permis ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa opereze schimbari in structura manageriala a spitalelor, fiind revocate din functie 15 comitete directoare si 24 de consilii de administratie. ""Potrivit Constitutiei, in cazurile de neconstitutionalitate care privesc legile, inainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat sa reexamineze dispozitiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curtii Constitutionale"", se arata in comunicatul Biroului de presa al institutiei, difuzat ieri. Pentru ca decizia Curtii Constitutionale dovedeste functionarea institutiilor statului de drept, Jurnalul National il declara pe presedintele Curtii, Ioan Vida, ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.