Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a schimbat tactica de lupta impotriva lui Sorin Oprescu. El incearca acum plangerea penala la Anticoruptie, dupa ce ordinele prin care il demitea pe medic n-au rezistat in fata instantei. Ministrul a primit ieri o noua veste proasta. Curtea Constitutionala a declarat ca prevederea prin care putea sa demita conducerile spitalelor este neconstitutionala.

In ultima zi a lunii ianuarie, dupa ce zile intregi sfidase Justitia, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, se vedea obligat sa respecte hotararile judecatoresti care il readuceau pe Sorin Oprescu la conducerea spitalelor Elias si Universitar de Urgenta. ""Sa se inteleaga, nu este un razboi intre mine si altcineva si, de aceea, cred ca mai bine este sa retrag conducerea interimara de la Spitalul Universitar si cine doreste sa conduca, conform instantei, sa conduca"", sustinea atunci Nicolaescu. Sub figura pacifista se afla insa deja un alt plan impotriva medicului. Plan care a iesit la lumina abia ieri. La numai trei zile de la declaratia amintita, la 3 februarie, ministrul Sanatatii sesiza Departamentul National Anticoruptie cu o plangere impotriva lui Sorin Oprescu. Conform procedurii, aceasta a fost inregistrata si repartizata unui procuror.
PLANGEREA. Ministerul Sanatatii a cerut DNA sa-l cerceteze pe medic pentru infractiunea de abuz in serviciu, pe care ar fi comis-o cu prilejul derularii unui contract de antrepriza incheiat la Spitalul Universitar de Urgenta. Potrivit avocatului ministerului, Gheorghe Piperea, faptele sesizate ""ar putea sa imbrace si aspecte de infractiuni de coruptie"", de aceea a fost sesizat DNA. Ca justificare a plangerii, Ministerul Sanatatii a invocat rezultatele unor controale conduse de specialistii din minister si de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Potrivit acestora, Sorin Oprescu ar fi majorat de 17 ori, in decurs de 11 ani, contractul de antrepriza pentru amenajari si constructii la Spitalul Universitar de Urgenta. Potrivit ministerului, de la valoarea de 3,5 miliarde de lei, suma a ajuns la 377 de miliarde de lei.

DECEPTIE. Sorin Oprescu este dezamagit de ""micimea
ministrului Eugen Nicolaescu""